Publicerad: 2007-11-21 19:04, senaste uppdaterad: 2010-04-01 01:04
Läs upp

Frisörutbildning flyttar 2009

Linnéskolan förlorar sina frisör- och stylistutbildningar till Fyrisskolan från och med hösten 2009.
- Nu när Linnéskolan får vara kvar, står även oppositionen bakom beslutet, säger Ulrik Wärnsberg (s), vice ordförande i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden.
På onsdagskvällen bestämde politikerna i kommunens utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden att Fyrisskolan ska anpassas för att rymma frisör- och stylistutbildningarna som i dag finns på Linnéskolan.
Frisörernas utrustning är sliten och behöver förnyas och stylistprogrammet, som startade i höstas, kräver nyinvesteringar. Totalt handlar det om summor i miljonklassen och den politiska majoriteten gör bedömningen att det blir dyrare att bygga om Linnéskolan än Fyrisskolan där ombyggnationer redan pågår.

Linnéskolan fick för några veckor sedan beskedet att den får vara kvar, efter att under hösten varit nedläggningshotad. Frågan är om beskedet att flytta frisörerna och stylisterna är ett sätt att hålla dörren öppen för en framtida nedläggning av Linné.
- Nej, idag tror jag inte det. Det är en lite väl konspiratorisk tanke. Beslutet är taget på rationella grunder. Linnéskolan har så många elever, samt sin starka företagandeprofil, säger Ulrik Wärnsberg.


Hasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar. Bild: Michaela Hasanovic
Foto: Michaela HasanovicHasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar.

Är detta Upplands
mesta påskgata?

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »