Publicerad: 2012-04-14 14:33, senaste uppdaterad: 2012-04-14 14:04
Läs upp
Yifei WU visar Kung Fu.
Foto: Hans E Ericson
Laddar...

Kinesisk kultur på stadsbiblioteket

Nyfiken på Mittens rike? Under lördagen kunde Uppsala stadsbiblioteks besökare stifta närmare bekantskap med Kina. Teceremoni, kalligrafi och kung fu var något av innehållet under den kinesiska kulturdagen.

Vid invigningen berättade Kinakännaren Alice Rinell-Hermansson hur svenskarnas intresse för jätten i öster varierat under åren. Helt klart är Kina nu inne i en mycket het period som bland annat yttrar sig i tidvis tvåsiffriga tillväxttal.
– Utvecklingen går oerhört snabbt. Är jag borta från min hemstad Wuhan ett par år känner jag knappt igen mig när jag kommer tillbaka, berättar Liang Meng, ordförande i Uppsalas kinesiska studentförening.

Kulturlördagen arrangeras på Stadsbiblioteket för nionde året i rad och syftet är att presentera olika språkgrupper för allmänheten. Tidigare språk har varit bland annat ryska, persiska och armeniska. Den kinesiska kulturlördagen är ett samarrangemang mellan biblioteket och Svensk-kinesiska föreningen.

Av: Staffan Wolters staffan.wolters@unt.se

Änderna blockerade trafiken på Västra Ågatan. Bild: Börje Samuelsson
Foto: Börje Samuelsson/LäsarbildÄnderna blockerade trafiken på Västra Ågatan.

Änder skapade mindre trafikkaos

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »