Publicerad: 2012-04-14 14:33, senaste uppdaterad: 2012-04-14 14:04
Läs upp
Yifei WU visar Kung Fu.
Foto: Hans E Ericson
Laddar...

Kinesisk kultur på stadsbiblioteket

Nyfiken på Mittens rike? Under lördagen kunde Uppsala stadsbiblioteks besökare stifta närmare bekantskap med Kina. Teceremoni, kalligrafi och kung fu var något av innehållet under den kinesiska kulturdagen.

Vid invigningen berättade Kinakännaren Alice Rinell-Hermansson hur svenskarnas intresse för jätten i öster varierat under åren. Helt klart är Kina nu inne i en mycket het period som bland annat yttrar sig i tidvis tvåsiffriga tillväxttal.
– Utvecklingen går oerhört snabbt. Är jag borta från min hemstad Wuhan ett par år känner jag knappt igen mig när jag kommer tillbaka, berättar Liang Meng, ordförande i Uppsalas kinesiska studentförening.

Kulturlördagen arrangeras på Stadsbiblioteket för nionde året i rad och syftet är att presentera olika språkgrupper för allmänheten. Tidigare språk har varit bland annat ryska, persiska och armeniska. Den kinesiska kulturlördagen är ett samarrangemang mellan biblioteket och Svensk-kinesiska föreningen.

Av: Staffan Wolters staffan.wolters@unt.se

bussattack
Hur vill du se din gågata?
Osteologerna Ove och Evy Persson unddersöker skelettet av en ung kvinna under utgrävningar i Ajvide på Gotland 1983. Det är bland annat benrester från dessa utgrävningar som nu undeersökts med avancerad genteknik.  Bild: Göran Burenhult
Foto: Göran BurenhultOsteologerna Ove och Evy Persson undersöker ett kvinnoskelett.

Genanalys besvarar historisk tvist

Frigolitbeströdda. Med frigolitspån i hår och kläder försöker fr v Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost som ska bli en svart krokodil. Själva ska de klä ut sig till Batman när det blir allvar av. Bild: Tomas Lundin
Foto: Tomas Lundin Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost.

Farkostbyggandet i gång

Nina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget. Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudNina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget.

Första spadtaget för Ackisbygge

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »