Publicerad: 2012-04-18 09:04, senaste uppdaterad: 2012-06-27 11:06
Läs upp

MP vill skrota privatiseringsbeslut

Miljöpartiet i Uppsala lämnar på onsdagen över en skrivelse till nämnden för hälsa och omsorg där de föreslår att beslutet om att privatisera träffpunkter för psykiskt funktionsnedsatta skrotas.

I februari beslutade nämnden för hälsa och omsorg att träffpunkterna för personer med psykosocial ohälsa ska privatiseras under hösten 2012. Beslutet väckte starka reaktioner bland träffpunkternas besökare. Bland annat har flera namnlistor i protest mot beslutet lämnats in.

Miljöpartiet lämnar därför på onsdagen in en skrivelse där de föreslår att nämnden ska ta upp frågar om privatisering på nytt och avbryta den planerade privatiseringen av träffpunkterna.

Träffpunkternas besökare kommer under onsdagseftermiddagen att samlas utanför Muninhuset för att demonstrera mot beslutet om privatisering.Bild: Sven-Olof Ahlgren
Foto: Sven-Olof Ahlgren "Speakers corner" dit det är tänkt att flyttas på Gågatan

Folktom talarstol får ny chans

Polis på plats i korsningen Geijersgatan -Götgatan. Bild: Johanna Sten
Foto: Johanna StenPolis på plats i korsningen Geijersgatan - Götgatan.

Misstänkt bomb var "cache"

SISTA APRIL 2014
Valborg i Uppsala. Champagegalopp på Snerikes nation 2013.  Bild: Tor Johnsson/arkiv
Foto: Tor Johnsson/arkivValborg i Uppsala. Champagegalopp på Snerikes nation 2013.

Risk för extra blöt valborg

Arrangörerna från UTN hade byggt en stor plastanka. Fr.v. Johan Thorell, Emma Borg, Fredkrik Laurén, Sebastian Borg och Kristoffer Thorin. Bild: Michaela Hasanovic
Foto: Michaela HasanovicArrangörerna från UTN. Fr.v. Johan Thorell, Emma Borg, Fredkrik Laurén, Sebastian Borg och Kristoffer Thorin.

Ankor i olika former på Ankdagen

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »