Publicerad: 2012-11-09 21:35, senaste uppdaterad: 2012-11-10 09:11
Läs upp

Onanerade inför grannarna

 En 57-årig man som upprepade gånger blottat sig och onanerat i sin lägenhet i Uppsala, så att flera kvinnor i grannhusen sett honom, döms till skyddstillsyn för sexuellt ofredande.

 Enligt en kvinna har agerandet upprepats flera gånger i veckan sedan många år. Mannen har iakttagit när kvinnorna varit hemma eller stått på sina balkonger och ibland sett till att få deras uppmärksamhet genom att hosta eller slå i balkongdörren.

Två av kvinnorna har möblerat om i sina bostäder eller byggt skydd på balkongen för att slippa se mannen. Alla de fem grannarna som är målsägande i fallet har berättat att de äcklats, känt obehag eller blivit förbannade över mannens handlande. Vid ett tillfälle blev en 13-årig flicka utsatt för agerandet. 57-åringen har förnekat att han medvetet visat upp sig eller försökt få uppmärksamhet men tingsrätten slår fast att grannarnas berättelser är så ingående och samstämmiga att mannen är överbevisad.

Kränkningen anses så
allvarlig att mannen förutom skyddstillsyn och särskild behandling också ska betala skadestånd på 5 000 kronor till var och av de fem grannarna.Hasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar. Bild: Michaela Hasanovic
Foto: Michaela HasanovicHasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar.

Är detta Upplands
mesta påskgata?

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »