Publicerad: 2012-01-10 17:58, senaste uppdaterad: 2012-01-18 10:01
Läs upp

Sent på tisdagseftermiddagen gick polisen i ett pressmeddelande ut med nya uppgifter i fallet om den pojke i tioårsåldern som påträffades utan ytterkläder utanför Fyrishov efter en innebandyturnering i lördags.

Polisen vet nu vilka pappan och pojken är. Under tisdagen höll polisen förhör med flera personer i ärendet, och man uppger att det kan finnas en helt annan förklaring till att pojken befann sig utanför Fyrishov efter turneringen.

Enligt tidigare uppgifter från Conny Eriksson, ledare för Sirius innebandys a-lag skulle pappan på lördagseftermiddagen  ha lämnat sin son utan ytterkläder och sagt åt honom att gå hem. Conny Eriksson ringde pappan från pojkens mobil och skulle då ha fått svaret att han inte hade med saken att göra och att pojken lika gärna kunde gå hem eftersom han spelat dåligt.

På initiativ av åklagare inleddes en förundersökning om ofredande och den brottsrubriceringen kvarstår.  
Polisen har  flera spår att gå vidare med och fler personer ska förhöras. Med hänsyn till utredningsläget  vill polisen för närvarande inte lämna några  fler uppgifter.

Av: Linnea Johansson linnea.johansson@unt.se

Hasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar. Bild: Michaela Hasanovic
Foto: Michaela HasanovicHasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar.

Är detta Upplands
mesta påskgata?

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »