Publicerad: 2012-01-10 17:58, senaste uppdaterad: 2012-01-18 10:01
Läs upp

Sent på tisdagseftermiddagen gick polisen i ett pressmeddelande ut med nya uppgifter i fallet om den pojke i tioårsåldern som påträffades utan ytterkläder utanför Fyrishov efter en innebandyturnering i lördags.

Polisen vet nu vilka pappan och pojken är. Under tisdagen höll polisen förhör med flera personer i ärendet, och man uppger att det kan finnas en helt annan förklaring till att pojken befann sig utanför Fyrishov efter turneringen.

Enligt tidigare uppgifter från Conny Eriksson, ledare för Sirius innebandys a-lag skulle pappan på lördagseftermiddagen  ha lämnat sin son utan ytterkläder och sagt åt honom att gå hem. Conny Eriksson ringde pappan från pojkens mobil och skulle då ha fått svaret att han inte hade med saken att göra och att pojken lika gärna kunde gå hem eftersom han spelat dåligt.

På initiativ av åklagare inleddes en förundersökning om ofredande och den brottsrubriceringen kvarstår.  
Polisen har  flera spår att gå vidare med och fler personer ska förhöras. Med hänsyn till utredningsläget  vill polisen för närvarande inte lämna några  fler uppgifter.

Av: Linnea Johansson linnea.johansson@unt.se

bussattack
Hur vill du se din gågata?
Osteologerna Ove och Evy Persson unddersöker skelettet av en ung kvinna under utgrävningar i Ajvide på Gotland 1983. Det är bland annat benrester från dessa utgrävningar som nu undeersökts med avancerad genteknik.  Bild: Göran Burenhult
Foto: Göran BurenhultOsteologerna Ove och Evy Persson undersöker ett kvinnoskelett.

Genanalys besvarar historisk tvist

Frigolitbeströdda. Med frigolitspån i hår och kläder försöker fr v Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost som ska bli en svart krokodil. Själva ska de klä ut sig till Batman när det blir allvar av. Bild: Tomas Lundin
Foto: Tomas Lundin Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost.

Farkostbyggandet i gång

Nina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget. Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudNina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget.

Första spadtaget för Ackisbygge

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »