Publicerad: 2012-04-18 17:49, senaste uppdaterad: 2012-06-27 11:06
Läs upp
Laddar...

Protester mot konkurrensutsättning av träffpunkter

”Vi är människor inte boskap” kommenterade en av brukarna som på onsdagen samlats för att protestera mot beslutet att konkurrensutsätta Uppsala kommuns träffpunkter för psykiskt funktionsnedsatta.

Beslutet om konkurrensutsättning av de sex träffpunkter som kommunen driver togs av en oenig nämnd för hälsa och omsorg i februari i år. Personal och brukare hade inte informerats om planerna på konkurrensutsättning och för dem kom beslutet som en stor och obehaglig överraskning.
– Det var en ren slump att vi fick veta det, och det var genom en av våra brukare, sade Birgitta Wallin, som arbetar på träffpunkt Lindormen på Sysslomansgatan.

Det var inte bara personalen på träffpunkterna som inte informerats. Enligt uppgift till UNT i samband med demonstrationen hade inte heller cheferna för verksamheten på Vård och Produktion, utförare av beställarnämndens uppdrag, blivit informerade om beslutet eller vidtalade före beslutet. Stig Rådahl (M), ordförande i nämnden mötte de protesterande på väg in till onsdagens nämndsammanträde i Muninhuset på Strandbodgatan.
– Vi kommer att se till att brukarrådet tillfrågas och att vi samarbetar med brukarna när upphandlingen genomförs, sade Stig Rådahl innan han gick in till sammanträdet.

Beslutet om konkurrensutsättning togs i nämnden med sex röster mot fem, oppositionen reserverade sig emot beslutet. Till onsdagens sammanträde lämnade Miljöpartiet en skrivelse till nämnden där man krävde att beslutet skulle rivas upp.

Av: Lotta Lille lotta.lille@unt.se

Bild: Sven-Olof Ahlgren
Foto: Sven-Olof Ahlgren "Speakers corner" dit det är tänkt att flyttas på Gågatan

Folktom talarstol får ny chans

Polis på plats i korsningen Geijersgatan -Götgatan. Bild: Johanna Sten
Foto: Johanna StenPolis på plats i korsningen Geijersgatan - Götgatan.

Misstänkt bomb var "cache"

SISTA APRIL 2014
Valborg i Uppsala. Champagegalopp på Snerikes nation 2013.  Bild: Tor Johnsson/arkiv
Foto: Tor Johnsson/arkivValborg i Uppsala. Champagegalopp på Snerikes nation 2013.

Risk för extra blöt valborg

Arrangörerna från UTN hade byggt en stor plastanka. Fr.v. Johan Thorell, Emma Borg, Fredkrik Laurén, Sebastian Borg och Kristoffer Thorin. Bild: Michaela Hasanovic
Foto: Michaela HasanovicArrangörerna från UTN. Fr.v. Johan Thorell, Emma Borg, Fredkrik Laurén, Sebastian Borg och Kristoffer Thorin.

Ankor i olika former på Ankdagen

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »