Publicerad: 2012-04-13 13:34, senaste uppdaterad: 2012-04-13 13:04
Läs upp

S vill ha sporthall i Storvreta

Socialdemokraterna i Uppsala vill ha en sporthall i Storvreta och tycker att man ska utreda om en ny hall behövs eller om Ärentunahallen ska rustas upp.

Socialdemokraterna i Uppsala vill ha en sporthall i Storvreta. Ärentunaskolans sporthall som är den enda på orten av storlek har inte renoverats på 35 år. Elledningar hänger fritt, smältvatten rinner över golvet och omklädningsrummen luktar mögel. Det är inte värdigt en ort som Storvreta, anser kommunalrådet Erik Pelling (S).
– Vi vill att man startar en utredning tillsammans med föreningslivet i Storvreta om en ny hall behövs eller om Ärentunahallen ska rustas upp, säger han.

Storvreta väntas växa kraftigt under de kommande decennierna. Men i den översiktsplan för området som kommunstyrelsen sade ja till tidigare i veckan finns ingen hall med - det anses för dyrt. I stället hänvisar kommunledningen till Fullerö park där nya idrottsanläggningar ska byggas.
– Det anser vi vara helt fel och för långt bort. En ny hall ska ligga i Storvreta. Anläggningen i Fullerö kommer i alla fall att behöva kommunalt stöd för att bli verklighet. Att bygga där är bara ett sätt att få människor att acceptera en utbyggnad av Fullerö park, säger Erik Pelling som kommer att lägga en motion till kommunfullmäktige i frågan.

Av: Unt.se

bussattack
Hur vill du se din gågata?
Osteologerna Ove och Evy Persson unddersöker skelettet av en ung kvinna under utgrävningar i Ajvide på Gotland 1983. Det är bland annat benrester från dessa utgrävningar som nu undeersökts med avancerad genteknik.  Bild: Göran Burenhult
Foto: Göran BurenhultOsteologerna Ove och Evy Persson undersöker ett kvinnoskelett.

Genanalys besvarar historisk tvist

Frigolitbeströdda. Med frigolitspån i hår och kläder försöker fr v Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost som ska bli en svart krokodil. Själva ska de klä ut sig till Batman när det blir allvar av. Bild: Tomas Lundin
Foto: Tomas Lundin Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost.

Farkostbyggandet i gång

Nina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget. Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudNina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget.

Första spadtaget för Ackisbygge

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »