Publicerad: 2012-12-27 20:04, senaste uppdaterad: 2013-02-01 18:02
Läs upp

Samarbete fortsätter efter fler bilbränder

Det har varit svårt att få kontinuitet i samarbetet mellan socialtjänst och polis i Gottsunda och Valsätra. Enligt ansvarig politiker beror det på en olycklig slump. Nu förlängs samarbetet, bland annat för att göra det lättare att rekrytera personal.

En fortsatt orolig atmosfär med bland annat bilbränder och stenkastning mot bussar, i kombination med problem att rekrytera till vakanser. Nu vill Uppsala kommuns socialtjänst för barn och unga förlänga det samarbete man haft med polisen sedan 2010. Det utan att invänta att den utvärdering som är planerad till i vår har genomförts. Nämnden har beslutat att samarbetet ska förlängas med åtminstone ett halvår, till 2013 års utgång till en kostnad av en knapp miljon kronor.
– Vi ser att det här arbetet behövs. Det som våra två fältsekreterare och polisen på plats har gjort har varit väldigt betydelsefult, säger Anders A Aronsson (FP), ordförande i socialnämnden för barn och unga.

Samarbetet har dock sinkats av att det varit svårt att få kontinuitet, dels på grund av omorganiseringar inom polisen och dels på grund av att en av fältarbetarna slutat. Men det här beror inte på att det skulle vara oattraktivt att arbeta i området, tror Anders A Aronsson.
– Jag ser detta som en olycklig slump, där både vi och polisen samtidigt haft vissa omkastningar. Jag vet att man nu genomför intervjuer för att hitta en ny fältsekreterare. Det är angeläget att det här kommer i gång igen, och det är bra för rekryteringen att vi förlänger avtalet eftersom tjänsten är tidsbegränsad.

Av: Niklas Skeri niklas.skeri@unt.se

Änderna blockerade trafiken på Västra Ågatan. Bild: Börje Samuelsson
Foto: Börje Samuelsson/LäsarbildÄnderna blockerade trafiken på Västra Ågatan.

Änder skapade mindre trafikkaos

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »