Publicerad: 2013-02-02 03:31, senaste uppdaterad: 2013-02-02 10:02
Läs upp

Tågtrafik stoppades under jakt på vandaler

Vandalerna upptäcktes av väktare när de ägnade sig åt skadegörelse på Centralstationen i Uppsala. De flydde då platsen till fots - och tågtrafiken fick stängas av under jakten.

 

Det var vid klockan 01.35 under natten mot lördag som väktare upptäckte hur en grupp ungdomar höll på att klottra på Centralstationen. 

- Det rörde sig om ganska omfattande klotter på tåg, hus och någon vändkur, säger Lars Eskhult, vakthavande befäl vid Uppsalapolisen.

Polis tillkallades men vandalerna hade redan insett att de upptäckts och därmed flytt platsen till fots. Under sökandet fick tågtrafiken stängas av under en kort stund.

- De hade sprungit iväg efter järnvägen så vi fick begära tågstopp både för patrullernas och gärningsmännens säkerhet, säger Lars Eskhult.

Drygt tio minuter efter larmet lyckades polisen hitta en misstänkt gärningsman, en man i 17-årsåldern. Han greps på plats och är nu misstänkt för skadegörelse. 

Resterande vandaler är ännu på fri fot.

 

Av: Kristoffer Calais

Hasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar. Bild: Michaela Hasanovic
Foto: Michaela HasanovicHasse och Britt-Marie Löv pyntar traditionsenligt Blåkullavägen med färgglada fjädrar.

Är detta Upplands
mesta påskgata?

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »