Publicerad: 2013-01-31 15:37, senaste uppdaterad: 2013-01-31 18:01
Läs upp
Laddar...

Tio lodjur får skjutas i Uppsala län

Tio lodjur får fällas i Uppsala län under årets licensjakt, som pågår från första till sista mars. Det beslutade länsstyrelsen på torsdagen.

Jakten kommer under halva mars att fördelas på två områden som delas av E 4. I området väster om E 4 får fem djur fällas och i området öster om motorvägen från fem djur fällas. Andra halvan av mars är områdena ihopslagna om det fortfarande finns djur kvar som får fällas.
– Viltförvaltningsdelegationen har beslutat att fördela antalet lodjur på två områden med motivet att det skapar förutsättningar för en mer geografiskt spridd avskjutning i länet, säger Lennart Nordvarg, naturvårdsdirektör vid Länsstyrelsen i Uppsala i en kommentar.

Förra året var kvoten för Uppsala län 14 djur. Totalt får 40 lodjur fällas i Mellansverige i årets jakt. Uppsala län har fått den största kvoten i området. Inventeringar har visat att det finns mellan 150 och 170 lodjur i länet i dag.

Av: unt.se

Hur ofta dricker du läsk?

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »