Publicerad: 2012-04-17 03:19, senaste uppdaterad: 2012-04-17 03:04
Läs upp

Tjuvar bröt upp 20 skåp

Strax innan klockan 02 utlöstes inbrottslarmet på Gottsundaskolan. Förövarna ska enligt polisen ha brutit upp ett stort antal elevskåp.

-Larmet gick 01:42, men vi fick in det till oss strax efter klockan 02, då väktarbolaget konstaterat att någon brutit upp ett fönster, säger Henrik Öhman, länsvakthavande polisbefäl. 

När polisens första patrull kom till platsen syntes inte en skymt av tjuven eller tjuvarna. 

-Det fanns tyvärr inte några bra förutsättningar för att göra en teknisk undersökning heller, så vi fick nöja oss med att ta upp en brottsanmälan, säger Herik Öhman. 

Vad som tillgripits är i nuläget svårt att säga, och anmälan kommer att kompletteras när de berörda eleverna har gått igenom sina respektive skåp.

Av: Niklas Tjernström

bussattack
Hur vill du se din gågata?
Osteologerna Ove och Evy Persson unddersöker skelettet av en ung kvinna under utgrävningar i Ajvide på Gotland 1983. Det är bland annat benrester från dessa utgrävningar som nu undeersökts med avancerad genteknik.  Bild: Göran Burenhult
Foto: Göran BurenhultOsteologerna Ove och Evy Persson undersöker ett kvinnoskelett.

Genanalys besvarar historisk tvist

Frigolitbeströdda. Med frigolitspån i hår och kläder försöker fr v Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost som ska bli en svart krokodil. Själva ska de klä ut sig till Batman när det blir allvar av. Bild: Tomas Lundin
Foto: Tomas Lundin Camilla Frösegård, Ida Eriksson och Julia Frohn sätta ihop delarna till sin farkost.

Farkostbyggandet i gång

Nina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget. Bild: Nina Leijonhufvud
Foto: Nina LeijonhufvudNina Lagh, landstingsråd, (M) tog första skoptaget.

Första spadtaget för Ackisbygge

>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »