Publicerad: 2010-10-06 09:08, senaste uppdaterad: 2010-10-11 13:10
Läs upp
spse_sy2b4ce0_10100617409493_preview.jpg

Tystnad, tagning för Daniel Craig

Nu är han är. Daniel Craig, alias James Bond, eller Mikael Blomkvist som han heter i den nya amerikanska Hollywoodfilmen Girl with the dragon tattoo som just nu spelas in på Drottninggatan i Uppsala.

Under onsdagen och torsdagen är skådespelaren Daniel Craig på plats för att spela in scenen där rollkaraktären Mikael Blomkvist går runt i Hedestad och studerar vinklar och försöker förstå vad Harriet Vanger såg samma dag som hon försvann 1966.Man behövde inte ens se honom för att förstå att han var där. Efter ett oändligt antal omtagningar av en scen med ett gäng statister blir det plötsligt väldigt bråttom. Alla ska omedelbart stå på sina platser. I givakt... för den store aktören.
En pälsklädd kapuschong på en svart jacka, slätkammat hår och glasögon. Så... Action! Klappan i luften. Den stora lurviga marvinsmikrofonen sticker upp som en flaggstång i luften. Så börjar allt röra sig. Han, Daniel Craig alltså, eller Mikael Blomkvist, tittar sig lite runt. Viftar lite på det gamla fotografiet, granskar Drottninggatans fasader. Cut!
Glasögonen på Craigs näsa åker omedelbart av. Och genast är någon där och sveper jackan om honom. Kammar till det redan släta håret och rätar till halsduken. Pudrar. Den gode Craig omhuldas som en jättebaby. Han behöver inte lyfta ett finger.
Så av med jackan, på med glasögonen igen. Fotografiet, vifta lite, titta sig runt! Och så om igen. Samma scen. Och igen...
Av: Maria Nyström

Hur ofta dricker du läsk?
>>Läs fler nyheter på Brottsplats Uppsala

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 

     

 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »