Publicerad: 2012-02-22 11:37, senaste uppdaterad: 2012-02-22 11:02
Läs upp

Flera döda i protester i Afghanistan

Protesterna med anledning av det misstänkta försöket av amerikanska soldater att bränna exemplar av koranen sprider sig till flera städer i Afghanistan.

Minst fem demonstranter har skjutits ihjäl enligt myndighetskällor. Tre dödades i Parwanprovinsen norr om Kabul sedan stenkastning utbrutit. En dödades i Kabul och en i Jalalabad.

Tiotals människor uppges dessutom ha skadats runtom i landet.

Hundratals afghanska demonstranter kastade sten mot polisen i dag, under den andra dagen av protester sedan exemplar av koranen hittats bland sopor som amerikanska soldater skulle bränna.

Säkerhetsstyrkorna sköt i luften för att hejda demonstranterna i utkanten av Kabul.

Protesterna tilltog i styrka när antiamerikanska demonstranter brände bilar och attackerade butiker medan de tågade mot centrala Kabul, sade polis till AFP.

Liknande protester rapporteras från staden Jalalabad i östra Afghanistan.

Kravallpolis blockerade vägen till stadskärnan medan USA:s ambassad stängde och alla dess transporter stoppades. Eldar brann längs med Jalalabadgatan där hundratals demonstranter hade samlats.

Tusentalet arga demonstranter angrep militärbasen Bagram i går. En ursäkt från USA:s försvarschef mildrade inte ilskan.

Av: TT-Reuters

krisen i ukraina
krisen i ukraina

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »