Publicerad: 2012-04-27 11:14, senaste uppdaterad: 2012-04-27 11:04
Läs upp

Malaysia vill stoppa massprotest

Malaysisk polis spärrade i dag av ett torg i huvudstaden Kuala Lumpur. Detta för att hindra en massprotest som den oppositionella gruppen Bersih utlyst. Bersih driver frågan om fria och rättvisa val. (TT)

Malaysisk polis, understödd av helikoptrar, spärrade på fredagen av ett torg i huvudstaden Kuala Lumpur. Detta för att hindra en massprotest som den oppositionella gruppen Bersih utlyst.

Bersih driver frågan om fria och rättvisa val. Gruppen har lovat att trotsa polisförbudet och samla tiotusentals människor på huvudstadens gator på lördagen.

-Om myndigheterna slår ner oss med våld få världen se hur det här landet styrs genom Najibregeringen, sade Wong Chin Huat, medlem av Bersihs organisationskommitte.

Malaysias parlament har den senaste månaden röstat igenom en rad valreformer, men aktivister anser att de inte är tillräckliga för att komma tillrätta med det valfusk som de anser ha hjälpt den styrande regeringskoalitionen Nationella fronten (Barisan) att stanna vid makten.

Av: TT-Reuters

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 


 

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »