Publicerad: 2013-01-31 23:44, senaste uppdaterad: 2013-01-31 23:01
Läs upp

Saknad norsk gisslan hittad död

Den siste norrman som saknades efter gisslandramat i Algeriet har bekräftats död, meddelar Statoil. Ett 40-tal människor dödades i dådet. Nästan 800 av gisslan fritogs.(TT)

Den siste norrman som saknades efter gisslandramat i Algeriet har bekräftats död, meddelar Statoil. När gasanläggningen utanför In Amenas på torsdagen för första gången öppnade dörrarna kunde norska myndigheter konstatera att fem norrmän mist livet under kidnappningen.

-Det första terroristerna gjorde var att systematiskt skilja utländska medborgare och algerier åt, berättar en av anläggningens chefer som var bland de första som fördes bort när militanta islamister stormade komplexet, som bland annat drivs av norska Statoil.

Anläggningen kommer att återuppta sin verksamhet om en månad, men det kommer att dröja ytterligare tre innan utländska arbetare får återvända.

Ett 40-tal människor dödades i dådet. Nästan 800 av gisslan fritogs.

Av: TT-NTB

krisen i ukraina
försvunna flight mh370

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »