Publicerad: 2012-04-25 19:28, senaste uppdaterad: 2012-04-25 19:04
Läs upp

Sarkozy: Ingen pakt med Le Pen

Frankrikes president Nicolas Sarkozy fortsätter sin flört med extremhögerns väljare, trots att en pakt med Marine Le Pen ses som utesluten.

Ett samarbete med främlingsfientliga Nationella Fronten är otänkbart, och några framtida ministrar kan partiet inte hoppas på, deklarerade Sarkozy på onsdagen.

Samtidigt ska de som röstade på Marine Le Pen och hennes parti inte "demoniseras", betonade presidenten.

-Det är ett demokratiskt parti, sade Sarkozy till radiokanalen France Info.

Såväl Sarkozy som hans socialistiske utmanare Francois Hollande är ute på intensivt röstfiske för att fånga in så många som möjligt av de sex miljoner väljare som röstade på extremhögern i presidentvalets första omgång i söndags.

Den avgörande valomgången hålls den 6 maj.

Samtidigt går Sarkozy hårt åt sin motståndare Hollande, som han anklagar för att gömma sig och fly debatter i offentlighetens ljus.

Hollande har å sin sida redan hunnit göra vissa utfästelser, och under onsdagen utlovade han sitt stöd till den EU-pakt som syftar till att stabilisera det krisartade ekonomiska läget i Europa, om han går segrande ur presidentstriden.

Av: TT-AFP-Reuters

krisen i ukraina

FACEBOOK.COM/LANS.LEGUE
"Dags igen, vänner! Vi har väldigt fancy biljetter till Uppsala basket-Södertälje på fredag. Vi snackar Semifinal. Vi snackar Fyrishov. Vi snackar folkfest och vi snackar VIP-platser! Någon??."


 


 

Nyheter

Kultur & Nöje

Sport

Seriebloggen

Svart humor på vit bakgrund. Se fler på Isabelle Söders blogg »