– Jag satt och skrev en del själv, men var inte nöjd. Så dök Göran och Ulf som tur var upp i mitt liv och sedan dess har det rullat på, säger Lalla Hansson.

Det var förrförra sommaren som Lalla Hansson träffade Knivstaborna Göran Danielsson Hjertstedt och Ulf Holmberg vid Allsång på Skansen. Lalla Hansson var med i ett program med sin gamla grupp Idolerna, där även artister som Sven (Svenne) Hedlund ingick.
– Vi var där för att vi skulle producera en cd med Idolerna, men av olika anledningar blev det inte så. Däremot stämde det bra med Lalla och sedan dess har vi jobbat på med hans skiva, säger Göran Danielsson Hjertstedt.
Tillsammans med Ulf Holmberg har han en studio i Vassunda där de båda producerar och skriver musik åt olika artister.

Lalla Hansson, som blev popidol på 1960-talet i grupperna Fabulous Four, Idolerna och sedan som soloartist, kanske är mest känd för hiten Anna och mej samt coverlåtarna Puff The Magic Dragon och Dagny.
– Musiken på den nya skivan är lite blandad. Här finns svensk klassisk pop, country, rock, ballader och elo-inspirerade låtar med, säger Lalla Hansson.

Göran Danielsson Hjertstedt har skrivit mycket av musiken och texterna. Förutom han och Ulf Holmberg medverkar också Knivstabon Anders Åkerblom, Rosersbergsbon Jimmy Stålberg och Kenneth Gärdestad med lite musik och text. Omslaget till albumet har Knivstabon Katarina Hjertstedt skapat. På omslaget står Lalla Hansson likt Anders Zorn och målar.
– Vår familj besökte Zornmuseet förra sommaren och där återupptäckte jag verkligen Anders Zorns måleri som blev inspirationen till albumets titellåt Om jag var Zorn, säger Göran Danielsson Hjertstedt.