Egon såg först dagens ljus i norska Trondheim och med tiden har det blivit ett 40-tal restauranger i Norge. Uppsalarestaurangen blir Egons tredje i Sverige, de två tidigare finns i Mall of Scandinavia och i Sollentuna. Och det är ingen slump att det är Uppsala som får en Egonrestaurang.
    Uppsala är en spännande och vacker stad, inte helt olik Trondheim faktiskt, säger Tor-Morten Hoddevik, general manager (bilden). Staden pulserar av liv med alla invånare och studenter. Vi vill vara där det sker, och läget i Forumgallerian är precis rätt.

Själva restaurangen bjuder på trivsel i två våningar, som rymmer hela 240 matgäster samtidigt. Inredningen är rustik och det finns 1 000 spännande saker att se, bokhyllor, en gammal filmprojektor, tavlor och framförallt cyklar. Inte heller det är en slump.
   − Vi vill lyfta fram det som är speciellt för den plats där restaurangen ligger. Och att Uppsala är en cykelstad kan vi nog vara överens om, fortsätter Tor-Morten.

Den spännande inredningen ackompanjeras av en minst lika spännande, och omfattande, meny. Tor-Morten och hans medarbetare bjuder på ett hundratal rätter. Här finns något för alla smaker, från en klassisk engelsk frukost, via Tex-Mex och vildfångad torsk från Lofoten, till matiga sallader. Allt serverat med en stor portion kärlek.

 

"Uppsala är en spännande och vacker stad, inte helt olik Trondheim faktiskt. Staden pulserar av liv med alla invånare och studenter. Vi vill vara där det sker!"

Tor-Morten Hoddevik, general manager Egon

 

− Vi sätter en ära i att bjuda på mer än bara god mat, berättar Tor-Morten. Ett besök hos Egon ska ge dig som gäst en matupplevelse och avkoppling i en varm atmosfär med vänlig service. Det är vår filosofi och något vi strävar efter varje dag.

Blivit nyfiken? På egon.se kan du läsa mer om Egon och frestas av menyn (extern länk) . Eller ännu hellre, ta med dig vänner och familj och prova dina egna favoriter.

Ett hett tips är Egons lunchsuccé, en dignande pizzabuffé för under hundringen.

Bästa sättet att ta sig dit? Cykel så klart.

 

Inredningen är Uppsalainspirerad 

 

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media
− en del av Upsala Nya Tidning