Passionen för sneakers växer explosionsartat i Sverige och Sneakers Point, med ett av Sveriges bredaste utbud, har hittat sitt alldeles speciella hörn i den världen.
   – Utbudet av sneakers är väldigt mycket större för killar än för tjejer, berättar Emil Zeghachov Larsson, Sales Manager. Därför satsar vi lite extra på ett brett utbud även för kvinnor.
   Sedan tidigare finns Sneakers Point i Malmö, Norrköping och Stockholm och nu är det alltså Uppsalas tur. Och det är ingen slump berättar Emil. Sveriges fjärde största stad växer så det knakar. Befolkningen är relativt ung i och med alla studenter och det finns en stor efterfrågan på just sneakers.
   På hyllorna hittar du det mesta av det bästa, oavsett om du är sugen på att idrotta eller bara inta världen med lyckliga fötter. Här hittar du allt från klassiska Converse, tungviktarna Nike och Adidas till läckerbitar från Diadora och Lacoste, för att bara nämna några.

Har du ordning på matematiken så kommer så klart frågan: Malmö, Uppsala, Norrköping och Uppsala. Det talades nyss om fem butiker och även med en miniräknare så får du bara ihop fyra butiker. Vad är nu detta? Emil har så klart förklaringen.
   – Nätet. Vår butik på nätet är den femte butiken. Butiken i Forumgallerian är inte onödigt stor men vi har rätt grejer. Och det är där nätbutiken kommer in i handlingen. Många kommer till oss och har sett en snygg sko, har vi den inte på hyllan så tar vi gärna hem den.
   Men skohyllor och nätbutik i all ära. För Emil och hans kollegor i butiken är sneakers mer än bekväma skor, det är en livsstil. Alla i Sneakers Point butiker brinner för kunderna, för sitt jobb och för sneakers. Värmen och stoltheten smyger sig in i Emils röst när han pratar om butiksmedarbetarna.
   – De är våra riktiga hjältar. Det de inte vet om sneakers och om hur man tar hand om en kund på bästa sätt är inte värt att veta.

Och hjältar kan det som bekant inte finnas för många av. Prova du med, kanske får även du några nya hjältar när du tittar in till Sneakers Point för det där lilla extra. För här pratar vi kultur, eller som Sneakers Point uttrycker det: #letstalksneakers.

Artikelbild

♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦ ♦

 Den här annonsen är producerad av Insert Media 
− en del av Upsala Nya Tidning