Är det Uppsalas största frukt- och grönsaksavdelning? Ja, så kan det mycket väl vara, menar ICA Kvantums frukt- och gröntansvariga Solveig Lundwall.
-- En stor anledning till att vi kan ha ett så stort sortiment är att våra kunder kommer från hela Uppsala. Såväl pensionärer som studenter och barnfamiljer handlar här, vilket gör att vi kan ta in de flesta produkterna, säger hon.

Läs mer: Veckans erbjudanden på frukt och grönt

Vid den här tiden på året kommer en stor del av produkterna från Sverige. Men även under resten av året märks lokala favoriter. Här finns bland annat äpplen från Säby gård i Enköping och bär från Ulva utanför Uppsala.
   -- Vi försöker vara duktiga påatt visa kunderna vad som fungerar just nu, vad som är i säsong och vad man kan göra av det, säger Solveig.

Utöver de stora importörerna har man handplockat en samling kvalitativa, småskaliga producenter som levererar frukt och grönsaker direkt till butiken.
   Mycket av det gröna är naturligtvis ekologiskt – här finns bland annat sex sorters ekologiska tomater, ekologisk grön- och svartkål från Bjärehalvön och krav och ekotomater från Sörgården grönt i Fjärdhundra. Personalen arbetar hela tiden med att ta in nya produkter och se till att allting håller högsta möjliga klass.
    -- Vårt mål är att vara bäst i Sverige på frukt och grönt, säger Solveig.

FÖLJ ICA KVANTUM GRÄNBY på Facebook för nyheter och spännade happenings

 

♦ ♦ ♦ ♦

Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning