En riktig pärla som butiken samarbetar med är Väddö Gårdsmejeri. Företaget ägs och drivs av familjen Edlund hemma på gården på Väddö som brukats av familjen i över hundra år. Jordbruket är helt ekologiskt och runt gårdscaféet och mejeriet betar 60 nöjda kossor lugnt i idyllen.
   Tillverkningen sker för hand av dagsfärsk mjölk från kossorna på gården. I sortimentet finns flera olika ostar, till exempel blå- och vitmögelost, eldost, salladsost och nyheten för i år – tre olika cheddarostar för hamburgare.

 

Cheddarosten är den första svensktillverkade ekologiska burgarcheddaren och gör med sin genuina smak och smältegenskaper vilken burgare som helst till vinnare.
   Burgarcheddaren används av flera välkända restauranger och finns i tre olika varianter: original, pepperjack och tryffel. 
   – Vi är jätteglada att vi kan vara återförsäljare av sådana här lokalt producerade guldkorn, att våra kunder kan få möjlighet att köpa ny spännande och bra mat, säger Caroline Höglund på ICA Kvantum Gränby.

Väddö Gårdsmejeri tillverkar också flera olika glassar med spännande smaker samt yoghurt.

ICA Kvantum Gränby samarbetar med en mängd olika lokalproducenter och har under varumärket Gränby Mat & Vänner tagit fram flera olika produkter – speciellt för Kvantum Gränbys kunder – som kockar, bagare och konditorer tillagat och bakat i butiken.

För Kvantum Gränby är det viktigt att främja den lokala matproduktionen och man arbetar dagligen med att utveckla samarbetet med lokala leverantörer.
   Vi älskar, på riktigt, lokal mat! avslutar Caroline Höglund.

FÖLJ ICA KVANTUM GRÄNBY på Facebook för nyheter och spännade happenings

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning