IT-branschen, med sin snabba utveckling och ständiga förändring, är kanske inte känd för att locka personer som stannar kvar på sina jobb decennium efter decennium innan de pensioneras efter lång och trogen tjänst. Men på IT-företaget QD:s Uppsalakontor finns ändå dem som kan titulera sig trotjänare.
   – Många har jobbat här fem–tio år, och några lika länge som jag, säger 51-åriga Niklas Karlsson, som själv har varit anställd hos QD i nästan tjugo år.
Sedan flera år tillbaka är han med och ansvarar för att den virtuella infrastrukturen i serverhallarna i Uppsala och Stockholm fungerar som den ska.
   – Vi underhåller och uppgraderar. Det gäller att hänga med och ligga långt fram i utvecklingen. Även om jobbet är självständigt, där man jobbar mycket med frihet under ansvar, finns alltid hjälpen nära för den som kör fast i ett problem, menar Niklas.
Han understryker särskilt att teamet är bra på att hjälpas åt när det behövs.
   – Det är värdefullt att ha kollegor att bolla med som kan komma med nya tankar. Det har alltid varit bra stämning mellan arbetskamraterna under de år jag har jobbat här, det låter klyschigt, men kollegorna är det klart bästa med jobbet.
Jobbarkompisarna ses gärna även utanför arbetet och när det är tennis eller padel på fredagar händer det att kollegor från Stockholmskontoret passar på att jobba i Uppsala.
   – Nyligen testade vi även bootcamp där vi tränar efter jobbet, berättar Niklas.

LÄS MER om hur det är att jobba på QD här.

Gemensamma aktiviteter ägnar sig QD-medarbetarna åt på regelbunden basis.

När Niklas var yngre tyckte han att lönen var det kanske viktigaste vid valet av arbetsplats, men när han skaffade familj förändrades värderingarna en del. Här tycker Niklas att QD:s flexibla inställning till medarbetarna har varit oerhört viktig under åren.
   – Behöver man uträtta ett privat ärende brukar det aldrig vara några problem så länge man bara gör sitt jobb. Det kan vara ett läkarbesök eller när barnen var små och de ringde från förskolan och man behövde hämta dem. Vi är även flera som bor lite utanför stan, och de dagar vi har jobb där vi behöver koncentrera oss extra mycket kan det vara skönt att få sitta hemma och jobba istället. Det är viktigt att kunna kombinera jobb och privatliv på ett bra sätt, konstaterar Niklas.

Niklas trivs lika bra på QD nu som för tjugo år sedan.

Att QD just nu har en kraftig tillväxt är inte bara bra för den egna tryggheten, det ger även Niklas och de andra anställda nya kollegor.
   – Det är roligt att vi får in nya och delvis yngre personer som livar upp stämningen lite extra. Sedan skulle det behövas fler tjejer också, för balansens skull, och på tekniksidan är det inte det lättaste. Men vi är ett bra gäng med riktigt duktiga både tjejer och killar, avslutar Niklas glatt.

Håll dig uppdaterad om det senaste hos QD på deras Linkedinsida.

 

♦  ♦  ♦  ♦

 Den här annonsen är en produktion från UNT Content Studio – en del av Upsala Nya Tidning