Hennes förklaring till att partiet inte alls synts under Metoo-kampanjen var (ungefär) att man vilar upp sig inför valrörelsen. Väl där kommer alla att få ta del av den fantastiska skuggbudget som Fi presenterat. Alltså den där Schyman sade att man kan ”räkna hit och dit”, där försvaret ska få mindre pengar och alla andra mer. Mycket mer.

Självklart är de patriarkala strukturerna (de som alla andra partier uppmärksammade under Metoo) Fi:s huvudnummer. Men på kvinnorna i förorten faller väldigt lite av den feministiska kamplusten ackompanjerad av olika förslag. Nabavi meddelade att hederskultur är ett utslag av samma strukturer, bara med andra uttryck. Om man jobbar särskilt med hederskulturen befinner man sig enligt Nabavi på ett sluttande plan som slutar med att ”en viss kultur är alltid fel och en annan kultur är alltid rätt”.

Feministiskt Initiativ är alltså ett populistiskt vänsterparti som riktar sig till välutbildade svenskfödda kvinnor i storstäderna. Det är tur att företrädarna kommer utvilade till sommarens valrörelse.