Logga in
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Komma igång

Landet Klart svårt att komma igång efter sommaren. känns som man skulle behöva ha ett par veckor, månader, år mer semester.
Snart blir det väl för alltid och då kommer man väl att klaga att man inte har något jobb att gå till ( gå idag en relativ term, gå till jobbet betyder väl snarast att man logga in på sin VPN). Måste hitta på något att göra inte bara för att ha något att göra men lika mycket för att få ett litet ekonomiskt tillskott på gamla dagar. Antar att man inte kommer att fara runt på samma sätt som nu men man vill ju ha lite utrymme för utsvävningar... allt har blivit dyrt som ni vet, speciellt utomlands.
Man får se till att åka någonstans där dom inte har euro. Var onekligen lite mer spännande förr när man hade noll koll på vad valutan hette eller var värd. Första gången jag var i  Turkiet var inflationen så hög att man växlade pengar varje dag och man fick mer och mer. Allt har blivit likformat.. inte bara valutan men även musiken.
Samma musik överallt, lite trist kan jag tycka. Turkiet, igen, första gången... dom vägrade inse att Dr Alban ( Hello Africa, tell me how you´re doing) var mörkhyad tandläkare från Sverige. Kanske inte så konstigt. Hur som helst, då var det billigt, allt var billigt. 

Hur som helst, bara att acceptera att hösten är pågång och att nästa helg är jul, typ fem månader... ujuj, nu blev man ännu mer deprimerad... det där med pension känns mer angeläget vissa mornar.

Fast idag kände jag igen Hitta hiten... inte illa.. gör det ganska ofta men har nästan alltid fel... denna gång hade man väl fått skämmas... fick denna i veckan... 

 

Love will tear us apart

äntligen fredag

köksbordet Så, äntligen fredag... en dag kvar att jobba men man är redan förberedd på helgen. Konstigt att man kämpar i fem dagar för att få slöa i två. borde vara tvärt om. 
Kan bli trist att bli pensionär; inga lediga klämdagar, ingen kompledighet och, framförallt, ingen semester. "det är alltid semester när man är pensionär" nej, det tror jag inte på, semester är en belöning för att man har jobbat och jobbar man inte så är det inte semester. 

Kanske skulle fundera på att jobba fem veckor per år och semester fyrtiosju i framtiden. Ta jobbet som semester. Kanske jobb som är svåra att få men men, dags att söka nu. 

Idag femtio år sedan denna kom ut och nu, äntligen, på Spotify. Det var verkligen på tiden. Nu saknar jag bara Garth Brooks

King Crimson

Får bli lite starless and bible black till fredagsdrinken idag. Then time to hit the town... som man sa när man var yngre och inte längtade hem till soffan. Inget rumlande till fyra längre... nu tycker man tolv är sent. tiderna förändras. Undrar om PRO har rave partyn... death disco kanske Dance yourself into a coma. 

snart helg

tv soffan redan torsdag.. visst är det torsdag, ibland glider dagarna in i varandra. Sista tv-soffan kontoret för denna vecka, imorgon tillbaka till bilen och köerna på E4:an. Oktober är väl första riktiga höstmånaden eller hur? Nu kan man sammanfatta sommaren och lägga den till handlingarna; San Sebastian, brandskada, Prag, Rhodos och landet är väl i korthet vad som hänt. Inget dramatiskt med andra ord. Livet ska väl inte vara dramatiskt eller hur, oftast är det negativt. Brand hos dottern är dramatiskt nog... varning för pulversläckare... demolerar hela lägenheten, evakuerade i tre veckor. Vi ska köpa skumsläckare som ska använda i andra hand; första hand brandfilt och i sista hand pulver. Bra att få en påminnelse om hur farligt det är med ljus och att man verkligen ska vara försiktig. 

Själv fick jag nästan en näsbränna i somras men det begränsade sig till underarmen, underarmsbränna, tur nog inga men utan enbart ett rätt fult ärr som påminner om viss försiktighet vid hantering av bensin och brasor.

Nu ser vi fram emot en mörk, blöt och trist höst... eller hur? varför bor man ens i ett land där dom som kan går i ide och vi andra kämpar på med en allt mer växande depression? I framtiden blir det långsemester, eller vad det nu kan heta när man är pensionär, utomlands där solen värmer och det är långa ljusa kvällar. 

Fast, några ljuspunkter finns det. Konserter. Följande bokade; Bob Hund på Katalin. Moneybrothers på Regina och Lundell på Berns... sen är man ju rätt sugen på att åka till London för att se Glasvegas men men, lite väl dyrt för två timmars underhållning. 

Slut på gnäll.. imorgon är det fredag och det ser vi fram emot, iallafall jag;

Friday on my mind

 

Måndag och allt är som vanligt

Kökbordet Måndag och allt är väl. Allt är som vanligt. Friskis  ( sofia, anna och kenneth), sport på tv på kvällarna om det inte är bak- eller matprogram, Leif GW på morgonen... samma sak varje dag typ. Enda spännande som hänt i veckan är att jag låst in nycklarna till sommarbilen i den andra bilen... så spännande liv har man... skulle ha spelat golf men det blev "tillbaka till soffan" istället... "tillbaka till framtiden 14" typ. 

Får nog skaffa mig en riktig hobby snart. TV räknas väl inte? Knappast golf eller bowling heller? Äta mat känns som ett av mina stora intressen men det kan väl knappast kallas en hobby eller? Frimärken är för trist dessutom skulle dom säkert bara flyga iväg. Mynt... trist. Det är väl allt? vad finns det mer som kan kallas hobby? ni får komma med förslag. 

Lördag och allt är väl

Köksbordet Var nu inte riktigt meningen att introducera en ny marknadsföringsteknik men om det fungerar så varför inte. Reversed advertising... Är som när det står en skylt med nymålat på en parkbänk.. man måste testa om det verkligen stämmer eller om dom luras ( folk vill ha sina parkbänkar i fred... kanske). Nästa steg är att förbjuda alla att läsa eller ta betalt. Gratis är inte alltid gott, om det kostar 10 spänn att läsa varje blogginlägg så skulle man kanske tro att det är värt något... fungerar bara en gång förstås en man skulle vara en tia rikare... finns det ens tior längre? 

Lördag och gå på Friskis.. märklig mening... man går väl till Friskis, sen är man på Friskis, sen går man ifrån Friskis. Gå på. Påminner om när läraren skrev Låt stå! på tavlan så städarna inte skulle torka ut.. det var på den tiden det fanns lärare, griffeltavlor, kritor och städare. All numera avskaffat. Allt är avskaffat och ersatt med något obegripligt som man inte orkar sätta sig in i. Vad var det för fel på en vanlig våg med mekaniskt snurrande skala? skaffade en våg som mäter fetthalten.. ingen kul läsning. inser att jag består av 22 procent fett varav merparten antagligen i skallen för nu har jag skaffat en ny våg som man måste ha en app för att läsa av och en doktorsexamen för att installera. Vafan? andra gången på kort tid som man ska trycka på en knapp på routern för att få igen den.... vet inte hur ni möblerar men vi har inte vår router på köksbordet. Den står längst in i ett hörn bakom ginskåpet.. 45 ginflaskor flyttar man inte på bara så där.. Får bli ett långsiktigt projekt eller, varför inte, en otroligt bra ursäkt för att dricka upp all gin "måste installera min våg och då måste jag flytta skåpet men först måste jag dricka upp all gin"....

 

Dags nu

Morgonsoffan Nej, dags nu att ta tag i bladdrandet. Sommaren har varit slut sen länge. Hösten blir tydligare och tydligare. Winter is coming... snart. Väntar på första snön.. fast den har väl redan kommit dock inte i Uppsala, än. däremot får man skrapa rutorna och det är väl ett tydligt tecken på att vi går in i den trist tiden.. den mörka tiden... tiden man borde vara ledig och åka bort någonstans där solen skiner, där biran är billig och livet enklare. 

Men men, man får slita på några år till. Mitt team blev nedlagt hotad med uppsägning.. då ger man mig mitt gamla jobb tillbaka... jaha. samma skit ett tag till. Ska köpa måttband och klippa dag för dag.. muckarband. 6 meter band, klippa en centimeter per dag... mot ledigheten och, tyvärr, evigheten också. 

Tiden att göra allt det man ville en gång i tiden blir allt kortare. Kommer inte ens ihåg vad det var jag ville göra... skillnad antagligen, tror inte man har gjort någon skillnad.. världen hade nog sett likadan ut utan mig. Man är ingen Greta precis... när man var sjutton år funderade man inte mycket alls. Iallafall inte om och hur världen går under. 

återkommer på daglig basis.. och, vilket pretto ord, skriver igen imorgon betyder det på vanlig svenska.

På återskrivande

BTW: ser på nyheterna. en ung centerkvinna är oerhört upprörd över att första maj är allmän helgdag... jag tycker man kunde jobba på första maj om man är ledig alla andra dagar... ska nog starta parti... Arbetslösas parti... målet är att bli nerlagd. Om alla arbetslösa röstade på samma parti skulle man ha fler röster än bondeförbundet, folkpartiet, vänsterpartiet och de gröna. man skulle bli fjärde största partiet. Problemet skulle väl vara att alla som blir riksdagsmän inte får vara med i partiet längre... det är alltid något som är i vägen för bra idéer.

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se