Logga in
Logga ut
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Lundell

Hemma Idag släpps biljetterna till Lundells sommarturne och jag ska INTE köpa. Varför i hela friden ska han ge sig ut och dessutom med samma gamla band som sen. Inte ens Springsteen själv gör tre timmar långa Springsteen konserter med saxsolon och gitarr excesser längre. Han har gått vidare.. man undrar varför inte den gode Uffe, som gett så många konsertminnen genom tiderna, inte kan göra detsamma. 

Antar att det kommer att bli utsålt men jag tänker ändå vänta på första recensionen och sen bestämma mig, Furuvik eller Skansen ligger väl närmast till hands. 
Såg honom faktiskt på Skansen en gång. Fantastisk konsert med stockholm i bakgrunden och solen på väg ner. Tror det var den avslutningskonserten på första avslutningsturnen. Tror den här är den femte.... jaja. comebackarnas comeback.
På Skansen den gången sjöng han Stockholmstjej live för första gången och blev väldigt tagen när publiken kunde texten bättre än han själv. Här har vi problemet.. När jag går på konsert så går jag för att lyssna på artisten och ev nynna med lite. Vill inte höra medelålderskvinnor ( dvs unga i mina ögen) skrika låtarna i mitt ena öra och på andra sidan står det någon halvfull snorunge som skriker " kom igen Uffe".. Svaret från Uffe blev en gång "tror du att du är på en hockeymatch?". 

Första konserten var faktiskt på V-dala i Uppsala. Kan ha varit typ 1980. Ett grabbgäng skrek på Jesse James. Slutade med att Uffe säger att han inte kan den och får svaret " men det kan vi" så sjöng grabbarna hela låten medans bandet stod tysta och lyssnade. Kul. 

Vet inte hur många gånger jag sett honom sen dess. Massor. Men, nu får det vara nog. Slut med att se gamla hjältar på stora arenor sjunga samma sånger på samma sätt om och om igen. Fast,,, slutar väl med att man står där själv och skrålar " var glad din djävel"

Skrev faktiskt på facebook sidan att jag tyckte det var helt onödigt med en ny sommarturne..Vad hände med " Vänd dej inte om"? Första gången jag varit nära att drabbas av näthat Blev idiotförklarad på Facebook sidan Rebeller. Rebeller, vilket skämtnamn.. Kommer väl mer nu:

Till alla Göteborgare: HH är i  särklass Sveriges sämsta artist utan egna ideer, inte ens skivomslagen är original
ABBA var trista förr och blir inte bättre med tiden, 
Laleh bara skriker


 

 

 

 

IT support

around and around internetuppkopplingen gick ner 10.10... där rök den dagen. man tror självfallet att det är ens eget fel.. startade om routern, startade om datorn, startade om mig själv ( björn 2.0?... snarast björn 1542.0) inget fungerade. fick väl klara med med 3g ett tag, det löser sig som han som som sket i vasken. Inte fan löste det sig, vet inget om det där i vasken. Ringer supporten. Har dom gått charmkurs eller? supertrevliga.. jaha.. här ser jag problemet det löser sig bla bla... btw du behöver inte något annat? som vaddå tänkte jag men sa inget.. nej, det är bra, tack.. man är väl väluppfostrade. Detta kan ta lite tid, sa killen, typ 30 minuter... 

två timmar ringer jag igen... långa minuter ni har.. jaha. vad var det du hette, personnummer, adress, skonummer, IQ? vafan jag knappade ju in allt redan innan du svarade.. men det sa jag inte, man måste vara vänligt mot sin it-support... Slutar väl med att hon fixar problemet en gång till och nu fungerade det faktiskt. kors i taket.. får bli kors i golvet, når inte taket. Sen började hon; du ska inte köpa mer datamängd? vet du att vi nu har mobiltelefonerbjudanden, bla bla.. jaja, alla ska ju leva. Man är ju inte så himla förtjust i säljare ( som jag säger till mig själv när jag varje morgon ser mig i spegeln.. hur fan hamnade jag i återvändsgränden sälj? fick väl inget annat jobb antar jag). 

Så. nu har jag alltså spenderat en eftermiddag med att komma tillbaka exakt där jag var kl 10 i morse. Påminner lite om orientering.. eller maratonlöpning, springa 42 km för att komma tillbaka till där man startade.  Man säger att det är resan och inte målet som är det viktiga... gäller inte maratonlöpning, lovar. 

 

 

 

 

 

 

Retromodernt

Kontoret Undrar om ungdomar av idag vet vad ett solur är? Tror väl att det är en solcellsdrivet armbandsur...

Nejdå, det är en klocka som inte fungerar halva dygnet och som går fel halva året. Smart pryl eller hur? "skynda dig att titta vad klockan är, solen håller på att gå i moln". 

Hur som helst så har jag köpt en nu. Helt onödigt faktiskt men man köper så mycket onödigt. Man hade nog haft en del pengar om man undvikit att köpa en massa skit som man just då visste att man absolut måste ha. Om man nöjt sig med en t-shirt, en skjorta, ett par jeans, en skiva och en bok så hade man nog varit rik idag, på pengar alltså kanske inte på intryck.
Har ungefär 350 cd skivor ( nån som vill köpa?), lika många vinyl (om inte fler) och förrådet fullt med böcker. Inte undra på att man känner sig fattig på ålderns höst. Minnet är dessutom dåligt så man borde kunna läsa samma bok gång på gång... 

Saker och ting förändras. Nu har man inga skivor längre ( ok, jag har börjat köpa vinyl igen men i princip), inga böcker och inga tidningar eller magasin. Spotify, Storytel och Readly har totalt tagit över. Osäker på om kostnaden sjunker men man spar iallafall in en del på bokhyllor.

 

Återuppstånden

Home alltid funderat på varför Jesus var återuppstånden. Indikerar inte det att han har uppstått tidigare? borde väl heta uppstånden eller? fast vad vet jag om religion. blev i stort sett portat från kyrkans barntimme när jag var fyra.. kunde tydligen inte vara tyst, var iallafall inte välkomment tillbaka ( allt enligt salig mor och går tyvärr inte längre att få bekräftat). 

Här har jag varit dålig. Man borde ha pratat mer med de äldre om äldre tider. Har fotoalbum kvar men ingen aning om vilka som är med på bilderna och nu finns ingen kvar som kan berätta. Lite tråkigt 


Hittade dokumentation från när vår föreningen bildades... riktigt uråldriga dokument... från 1987! då var jag redan 30 år och trodde att alla skepp hade seglat, alla chanser förbrukade, alla ljus brända... 30 år sen.. man var verkligen dum i huvudet och, tyvärr, så har det väl inte blivit bättre med åren. " är för gammal, orkar inte, finns andra som kan det bättre" bara ursäkter för att inte förverkliga det man egentligen vill göra... Och då kom nästa problem.. vad är det man vill göra? ingen aning... kommer att spendera återstoden av livet ( filmtitel?) med att funderar just på det. Vad vill man egentligen göra? vad vill man göra när man var yngre ( på min tid ville ingen " vara i media" tror inte begreppet ens fanns).

Största komplimangen angående mitt dravlande var när någon skrev " du påminner om Thorsten Ehrenmark" förhoppningsvis inte till utseende då... hm, man ska alltid se det negativa i allt. Stor komplimang och en av samtidens största krönikörer. Händige herrn.. Hur han kan vara så bortglömd som han är är faktiskt en gåta. 

Idag 100 år sedan han föddes och inte många verkar bry sig. Vill se en återutgivning av alla Händige Herrn böckerna. kommer att bli succe... 

https://sv.wikipedia.org/wiki/Torsten_Ehrenmark

 

 

 

Gnällblogg

Home is where the heart is egentligen är det här en gnällblogg, en gnällblogg för vuxna... idag får man inte ens gnälla utan att bli emotsagd... det var hela skälet till att jag startade att blogga en gång i världen (https://bulletinbergman.blogg.se/), gnällde på allt, tom mig själv.... det enda jag nog inte gnällde på var folks ovana att använda punkter istället för  komma... man ska inte skita i eget glashus som det så fyndigt heter. 

Så, idag hade jag tänkt gnälla på folk som inte förstår hur man sätter i en toarulle i hållaren, som tror dom hittar bättre om dom kör i 40 på motorvägen, som inte förstår att man inte behöver skrika i mobiltelefonen för att höras ( när ska vi sluta kalla det mobiltelefon förresten, länge sen man såg en telefon... så, numera heter det telefon och fastbunden telefon, fan vad man kan vara kreativ ibland, synd att man inte är verksamhetskonsult, and here comes the invoice). 

Nejdå, varmt och skönt, man blir lätt bränd i solen och det är väl därför det heter skärtorsdag. Pinkday. Vad gjorde Jesus idag? det var idag han åt middag eller hur? Och drag mängder av vin? Undrar om jag ska göra samma sak enbart för att hedra honom och sen får det vara nog... imorgon får han klara sig själv. 

 

Att ha fel

balkongen Vad är det för fel med att ha fel? Fel idag kanske är rätt imorgon? som när man reser, det är inte målet som alltid är det viktigaste, ofta är det resan i sig. 

Samma sak med diskussioner, det är diskussionen som är det intressanta inte svaret. Wiki har förstört all möjlighet till att ha en intressant diskussion... alltid är det någon, oftast den med total brist på allmänbildning, som går på in wiki " så här är det"...OK, vad ska vi prata om nu då? 

Låt oss ha fel, låt oss gissa när Gustav III blev skjuten, vem som skrev " I will always love" you eller om Madonna kan sjunga.  Låt oss tro på våra egna sanningar eller, kanske ännu viktigare, vara nöjda med att inte vara helt säker på vad som gäller... Gustav III blev aldrig skjuten utan lever på hemtjänst mat i en etta i Tensta. Madonna har börjat spela blockflöjt och svaret på den tredje frågan; följ länken!

 

Samarkanda

 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se