Logga in
Logga ut
Vädersponsor:

Björn Bergman

Centrumbloggen

Björn Bergman bloggar om sin stadsdel centrum.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Mitt i stan

hemma Fantastiskt stad eller hur? Bor nästan mitt i stan, mellan akademiska och stadskogen så kanske inte ett betonggetto men ändå en storstad. Igårkväll ser vi från balkongen hur tre rådjur, antagligen kids, strosar över gräsmattan och knallar vidare mot Botaniska. Ignorerade totalt alla fotgängare och bilar som fick stanna medans dom var på upptäcksströvtåg. Dom måste väl ha varit uppväxta i Stadsskogen antar jag. Sett rådjur där tidigare. Måste mao finnas fler, iallafall föräldrarna, i närheten. 

Sen har vi ett par harar som verkar blivit förtjusta i vår trädgård. Sitter på gräsmattan tidigt på morgonen och bara tittar när man går till bilen. Skuttar lite förstrött iväg mot nya mål. 


Att det strosar katter är väl mer vanligt, Vår, Jay-Z, vågar vi inte släppa ut längre, vi tror han fått smak på friheten efter en helg på landet och skulle antagligen dra iväg, nyfiknare katt får man leta efter... Fast nu är det varmt, sover hela dagarna, gnäller inte ens om att få mer mat som han brukar göra. Värmen har tagit ut sin rätt. Kanske inte kul att vara svart katt när det är 27 grader varmt.

 

Naturen slår tillbaka

Hemma Fortfarande strömlöst på landet. Träd har rivit ner elledningen. Naturen slår väl tillbaka antar jag. Nu snöstorm pågång. Skönt. Ta allt på en gång.. sen slår det väl till med samma kyla som förra året, räknar iskallt ( ha..) med att vattenpumpen inte klarar sig och att allt vatten fryser. Känns som det är en naturlig start av året; ring pumpmannen... Allt annat är en positiv överraskning. Fritidshus är naturligtvis väldigt trevligt men också ett stort besvär och bekymmer. 

Tur man är händig ( not), tycker om att spika ( not), älskar att påta i trädgården ( not not not), tur man gillar att ligga i en solstol på altanen med en god bok och en ännu godare GT ( yes yes yes). Kanske inte riktigt är urtypen för ett fritidshus som kräver kärlek och uppmärksamhet men det får gå iallafall om det blir en likadan sommar som förra året. Folk klagar hela tiden på att det var för varmt men vad är alternativet? Midsommar ( dvs regn) hela året? Jag tar hellre värmen varje dag. 

Så, tillbaka till gruvan

 

Tillbaka

Kontoret Så, då var man tillbaka på sin vanliga plats; kontoret. Verkar som väldigt många åker till kontoret idag. Längre och långsammare köer än vanligt. Alla känner väl någon sorts lutheransk plikt att vara på kontoret första dagen, sen blir det väl mera hemma jobb antar jag. 

Fast det är ok att träffa lite kollegor och höra lite skvaller... annars får man mer gjort hemma i pyjamas och morgonrock. Gäller bara att komma ihåg att tejpa över datorkameran så man inte av misstag visar hur man ser ut när man är jobbklädd. 

Tunga veckor nu ett tag. Inte nog med att man måste börja banta, man måste börja träna, man måste sluta dricka, man måste gå upp tidigt varje morgon, man måste en hel del måsten. Det är väl det värsta i livet; alla måsten. Får stå ut några år dtill sen är det väl dags att få evig semester om man nu hinner med det. Hört pensionärer som tar semester över jul bara för att vila ifrån allt dom gör under resten av året....

vi är så glada

soffan "Vi är så glada idag, att du har födelsedag, precis idag" Kalle Stropp och grodan boll. Bra fantasi att komma på nåt sånt. hur som helst, vad är det man firar? att man fyllde år för ett antal år sedan eller att man överlevt ett år till? Äldst vinner... 

Mycket hänt på dessa få år ( säger inte hur många). När jag föddes hade vi nog inte tv, vi körde på vänstersida, säkerhetsbälten var okända, folk rökte inte bara på restaurang utan även inne och i sina bilar, pizzan var inte uppfunnen, korvbricka med Pucko var festmåltiden och, framförallt, Sverige var bäst på allt ( trodde vi iallafall). 
Dröjer väl inte länge innan vi inte har tv:n kvar, när vi inte åker bil och när folk röker cannabis i bilen istället för cigaretter.. Utvecklingen går runt.. själv blir jag bara äldre men utan någon som helst nostalgi. Nej, det var inte bättre förr. det enda som var bättre förr, iallafall längre, var framtiden. 

Ha en bra födelsedag( min alltså) och fira ordentligt, på måndagen börjar verkligenheten. 
set a bliss on memory bliss

Utan ström

Kumlastrand Så, då blev även vi drabbade av naturens vrede... Strömavbrott på landet. Inte nog med det, stort träd som rasat över just vår kabel. Lär väl ta ett tag att ordna speciellt som det är typ en dags kö för att göra en felanmälan. Ska inte klaga, värre för dom som bor där permanent. Ficklampa och värmeljus. Problemet är väl framförallt att man inte har något vatten. 

Antar att vi kommer att få problem med vår pump också så det är väl bara att ställa in sig på lite oförutsedda utgifter till våren. Får snart skaffa ett extrajobb... man borde ha ett jobb som bartender på kvällarna så man både tjänar några kronor men inte själv hänger på dyra barer och dricker drinkar. 

Så, får ta några timmar ledig och åka ut för att uppskatta skadorna.. lär väl vara kvistar och halva träd över hela tomten men men... det är väl sånt man får räkna med. 

 

 

Nya tider

hemma Så, nytt år, nya tider, ny start. Dags att ta upp bloggeriet igen. Dagliga meninglösheter om vad jag upplever i livet. Först; lite re-cap av året som var.

På ett personlig plan ett helt fantasiskt år. Två nya barnbarn; Maya och Leon, så nu är dom tre. Har börjat bygga upp en klan... We are taking over the world. We are the world, we are the children...

Annars lufsar det väl på som det brukar. Vad förväntar man sig egentligen? Händer det något så är det väl alltid negativt så lika bra att det lufsar på. Snart tre år kvar att jobba... eller fyra... eller fem.. eller också blir man uppsagd innan det är dags att själv bestämma att man ska sluta. Under hur man kommer att klara sig på sin pension? Speciellt nu när aktierna går dåligt. Sänka kraven är väl det naturliga svaret. Sluta gå ut och drick öl då och då. Sluta beställa mat via Foodora. Börja äta kött igen ( fisk har blivit dyrt) köttfärs på extrapris. Blodpudding.. då går man iallafall ner i vikt.. blodpudding är, näst kåldolmar, det äckligaste som finns.. Vem kom på idén att hälla lingonsylt på en stekt skiva koagulerat grisblod? Svensk husmanskost.. nejtack... moderna svensk husmanskost som pizza, sushi o falafel däremot... det är grejer det... 

Så, nu blir det bloggande iallafall. om allt möjligt men mest om mig.. Me myself and I... 

Björn Bergman

Ålder: 61 år

Bor: Centrums utkant

Arbetar: Med affärssystemförsäljning.

Familj: Två utflugna barn, en bonusdotter, katt. Just ja, en fru också

Gillar: Det mesta faktiskt

Gillar inte: Förljugna människor utan humor och självdistans.

Gör om tio år: Sitter någonstans och skriver plattityder och förvånas över all tid jag lagt ner på bloggande utan att tjäna en enda krona

Bäst med min stadsdel: Tyst och lugnt men ändå nära

Saknar i min stadsdel: Ingenting, kanske en tunnelbana.

Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se