Logga in
Vädersponsor:

Sanna Graan Östlund

Funbobloggen

Sanna Graan Östlund bloggar om vad som händer i området Funbo, där hon bor.
Detta är en extern blogg utanför UNT:s utgivaransvar

Höstens färger och alla dessa äpplen

Varje år tänker vi att vi ska lämna in äpplen för att göra must. Varje år glömmer vi det! Ibland får jag dåligt samvete för att jag inte gör något med alla dessa äpplen. Så förra veckan gjorde jag äppelmos. Men vem äter äppelmos? Pappa fick en burk i alla fall. Men hos oss äter vi inte äppelmos. Men jag har i frysen till skinkan i jul. Det ska man ju ha. Fast jag skulle aldrig drömma om att äta äppelmos till skinkan. Konstig kombi! Men nu har jag gjort äppelmos och har smakat det i min vaniljkvarg på morgonen och det var ju riktigt gott!

Sa till min son att han också ska lägga detta på minnet, så han kan minnas sin äppel-mos-kokande-mamma och en bra barndom!

Däremot har Funbos alla rådjur gott om mat här hos oss ifall vintern blir tuff! Vi är djurvänner!

Annars är vildssvinsfrågan uppe på agendan hos Funbo-borna. Med rätta! De ökar på sina håll här ute och ställer till besvär när de blir för närgågna. Vilda djur ska vara i skogen och inte i trädgårdar eller hästhagar! Här behövs diskussion, samarbete, kunskap och jakt. Detta djur jagas flitigt men vildsvinsstammen ökar och frodas. De har väldigt goda förhållanden just nu. Svårt att minska stammen. Sedan i måndags pågår älgjakten och de flesta jaktlag jagar även vildsvin under tiden. Så vi får hoppas på en hög avskjutning denna vecka. Själv har jag kutat runt i skogen och jagat men vi har inte sett skymten av något vildsvin........

Njut nu av detta underbar höstväder-det tänker jag göra! 

Kräftskivan som heter duga!

Förra helgen var det kräftskiva i Klockhammaren, Funbo. Alla var där...typ...

Kräftor sögs på och alla hade roliga hattar på sig. Livemusik och festligt stämning. Det roligaste var att träffa alla gamla goa Funbovänner som vi har mött under barnens uppväxt. Barnen har vuxit upp och blivit stora men vi kunde fortfarande ge järnet, så som man ska göra på en kräftskiva. Min man hade köpt för lite kräftor åt mig men han kan säkert hitta på något annat för att bli förlåten. Tjing!

Långt borta från Funbo men bra ändå!

Jobbar tillfälligt i Sollefteå och är tacksam för Funbo-kontakter som kan ordna boende där! Men alltid saknar jag Funbo och familjen när jag är borta. Har dock haft nära till fjällen där vi har vandrat och njutit av fjället fantastiska natur. Uppskattar också naturen i Ångermanland och det vackra landskapet där Ångermanälven är huvudperson.

Gillar min nya grej att laga mat utomhus. Tänk att maten blir så mycket godare. Trots lite brännskador och diverse barr som hamnar där ibland.

Ses snart Funbo!

 

Stjernhielms på landet (landet-det är Funbo det)

Smarrig pizza med andra smaker än alla vanliga. Sånt gillar vi! Stjernhielms har ju öppnat här ute i Gunsta city och det är klart värt ett besök (eller många). Trevlig personal, fin atmosfär och väldigt god mat. Det finns olika rätter att välja mellan och en del varianter pizza. 

På uteserveringen är dessutom hundar välkomna. Sånt gillar ju vi hundägare. Kanske skulle jag till hösten arrangera en hundvandring här ute och sen avsluta med lunch där? 

Vi är ett gäng som ett par gånger gått Upplandsleden till Länna för att äta där. Så man skulle ju kunna göra något liknande här. 

Trevligt att ha en sån trevlig kvarterskrog!

Sverige och skärgården

Sverige är fantastiskt! Men det visste ni ju redan. Student och studentfest avklarad. Mamman är stolt! Nu lite semester innan det blir helt nya arbetsbullar på annan ort. Spännande utmaning! Om man alltid vandrar på samma stig i livet så kommer man alltid se det man alltid har sett....

Älskar att min kompis Enok ville tälta på en öde ö tillsammans med mig. Det var han som fick mig att börja gilla tältandet igen. Tacksam!

 

 

 

Fint i Funbo

Sommaren är på gång. Fina promenader i Funbo. Naturen vaknar och blommar ut och så gör även vi. Mysigt att träffa lite folk på hundpromenaderna. 

Namn: Sanna Graan Östlund Ålder: Minus 50 Bor: Funbo Gör: Verksamhetsutvecklare på en statlig myndighet Familj: Man, dotter, son , en hund (snart 2). Gillar: Familjen, jakt, djur och natur, vänner, läsa böcker, promenader, resor Gillar inte: Att handla mat Gör om tio år: Reser mer än vad jag gör i dag, har en stående fågelhund som jag jagar i fjällen med. Bäst med Funbo: Naturen och närheten till sjöarna Sämst med Funbo: Att hastigheten på 282 är 70 km/h genom Funbo och Gunsta samhälle


Stadsdelsbloggar (omfattas ej av UNT:s utgivaransvar)

senaste nytt unt.se