Veidekkekoncernen har sedan tidigare kontor för entreprenadverksamhet i Uppsala. Nu satsar man även på bostadsutvecklingen. Ansvarig för satsningen blir Erik Hävermark, som närmast kommer från Rikshem.

Mårten Othérus, regionchef i Mälardalen för Veidekke Bostad, menar att Uppsalamarknaden är mycket intressant.

– Uppsala är Sveriges fjärde största stad och ligger nära Stockholm och hela den arbetsmarknaden samt Arlanda. Och nu när det är klart med fyraspårssatsningen blir det en ännu bättre koppling mellan två stora städer.

Mårten Othérus påpekar också att Uppsala utgör en egen fungerande marknad.

– Många andra kommuner i Mälardalen är beroende av Stockholmsmarknaden, Uppsala är det inte alls på samma sätt. Men visst har det varit motigt senaste halvåret, men vår satsning är såklart långsiktig.

Erik Hävermarks uppgifter kommer att vara att arbeta med projektutveckling och förvärv.

– Jag ser fram emot att ansluta till Veidekke Bostad. Uppsala har en stor potential. Veidekkes satsning med ambitionen att på sikt bli marknadsledande är helt rätt, säger Erik Hävermark, som tillträder 3 september, i ett pressmeddelande.

Första målet blir att ha en kontinuerlig byggnation av 200 bostäder om året.

– Nu kan vi stärka vårt nätverk på plats och successivt bygga en större byggrättsportfölj. Och vi siktar både på flerbostadshus och småhusprojekt, säger Mårten Othérus.

Det blir inget helt nytt kontor för bostadsdelen, utan man kommer att kampera ihop med entreprenad i Boländerna. Veidekke är Skandinaviens fjärde största bygg- och bostadsutvecklingsföretag. Huvudkontoret är beläget i Oslo.