1. Nyckeln till det här huset är gratisprogrammet ”Sketch up” där man kan skapa 3D-modeller av hur man vill ha det. Det fungerar också lite som ett kontrakt med hantverkaren för att undvika missförstånd.

2. Välj inte kritvitt som väggfärg, det ger ett väldigt hårt intryck. Titta på färgen i skarpt dagsljus innan du bestämmer dig.

3. Ha tålamod och låt det ta tid. Jag ­hittade till exempel exakt det vardagsrumsbord jag var ute efter på auktion, med det tog tid innan det dök upp ett i rätt storlek.

4. Om du gör en större renovering: Åk inte hemifrån. Du är ytterst ansvarig person och måste bevaka bygget. Hantverkarna kan inte läsa dina tankar och risken är stor att det blir fel.

5. Fynda på Tradera, Blocket och auktionssajter. Tänk på att de sajter du tror är dyra inte är det så länge ingen annan budar.

6. Att renovera ett gammalt hus är ­krävande och inget man ger sig på om man inte tycker att det är roligt. Köp hellre ett hus med raka linjer, så att du kan åka till vilket byggvaruhus som helst och köpa det du behöver.