Vit väggfärg är på väg bort, och göm undan porslinsfigurerna och tavlorna med peppiga budskap om du inte vill vara helt ute. Den saloon-inspirerade bardisken? Bara att göra kaffeved av och grilla korv över.

I alla fall om man får tro den undersökning som Fastighetsbyrån har gjort.

Där framkommer att vitt faktiskt är den färg vi helst av allt inte vill se på våra vardagsrumsväggar. Inte lika förvånande så är rosa, orange och svart inte heller aktuellt.

På frågan "vad skulle du minst av allt vilja ha som inredning i ditt hem" svarade 21 procent att "mycket prydnadssaker" som porslinsfigurer och virkade dukar var bannlyst. Även "saloon-inspirerade" bardiskar och textbudskap på skyltar fick tummen ner. Shabby chic verkar ha gjort sitt.

– Ja, carpediem-skyltarna har ju minskat i popularitet och är kanske inget vi rekommenderar vid home styling, säger Pia-Lotta Svensson, mäklare på Fastighetsbyrån.

Men vad ska man ha för väggfärg för att vara rätt ute?

– Det är något förvånande, men som basfärg har vitt i hög utsträckning ersatts av grått vilket även är den färg stylister ofta rekommenderar inför en försäljning. Vi märker även att fler och fler är öppna för färg och att dova toner av blått och grönt är populärt.