1. Fria hörn. För att ge en luftigare och mer symmetrisk känsla, lämna alla hörn fria. När hörnen skyms störs blicken. Skjut inte heller in soffan eller sängen ända mot väggen, utan lämna en decimeter emellan för att ge ett luftigare intryck.

2. Naturelement. För in naturelement som korg, rotting, trädetaljer, läder, sten, och olika sorters metaller. Det skapar en balans i inredningen och gör den mer spännande.

3. Ljuskällor. Ha inte alla ljuskällor placerade i samma höjd, utan placera ut dem som olika punkter i rummet som blicken kan dras till. Välj alltid hellre en spotlight än en plafond som bara lyser upp taket.

Artikelbild

| Halltapeten får styra valet av styling i resten av den luftiga lägenheten.

4. Altareffekten. Många inreder i fönster med exempelvis en större vas i mitten och två likadana lampor på varje sida, vilket skapar en altareffekt. Det blir stelt och tråkigt. Undvik att ha flera likadana dekorationer i fönstret. Ögat stannar längre om det finns variationer och det blir trevligare att titta på.

5. Gardiner. Låt gardinerna hänga vid sidan av fönstret, inte framför, för att ge maximalt ljusinsläpp. De ska hängas så högt det går, helst takskena för bäst effekt.