Missionshuset ligger i Nolmyra och byggdes 1920 som kapell för Harbo missionsförsamling. Numera är det ombyggt till bostad och intresset för bostadshuset var stort när det annonserades ut på Hemnet förra veckan, så stort att det lockade flest besökare i hela landet.

Albin Ruhl på Notar Uppsala förmedlar objektet och han menar att villan är ovanlig.

– I Uppsala län säljs dessa bostäder extremt sällan, både till storlek och i bevarade av originaldetaljer, säger han.

Artikelbild

| Byggnaden uppfördes som missionshus 1920.

Varför blev det så stort intresse för huset tror du?

– Bostaden sticker helt klart ut ur mängden av fastigheter som just nu ligger till salu. Vi har haft en lång förberedelse innan vi gick ut till försäljning och hade redan ett intresse för fastigheten innan anonnosen lades ut på Hemnet, säger Albin Ruhl.

Vad gör det här objektet så speciellt?

– Den välbevarade byggnaden med sin ljusa panel, sina spetsbågiga fönster och sitt torn är utmärkande drag för denna fastighet. Ser vi även till boytan och antalet sovrum så möjliggör det för en större målgrupp att kunna bosätta sig här. Denna fastighet skiljer sig därför mot tidigare bostäder med liknande detaljer just mycket för boytan och antalet rum.

Artikelbild

| Vardagsrummet har högt till tak och ursprungsfönstren kvar.

Har du själv märkt av ett stort intresse för huset?

– Det ska bli spännande med visning nu på lördag. Intresset är stort från olika delar av landet. Sedan får vi se hur det går efter visning, svarar Albin Ruhl.

Artikelbild

| Boytan i det ombyggda missionshuset är drygt 200 kvadratmeter.

Boytan är på 207 kvadratmeter och utropspriset är 2 095 000 kronor.