Visst kan vardagen med samma gator till jobbet, dagis, skola och affärer kännas lite… samma-samma? Du ser dem liksom inte längre, för att du har sett dem så många gånger.

Likadant kan det vara med hemmet. Det behövs något nytt, för du har sett samma köksbord, soffa och kuddfodral så många månader i sträck.

Bästa lösningen för att inte tröttna? Åk bort – kom hem.

Vi har varit borta från Uppsala i nio veckor, haft en fantastisk lägenhetsvakt såklart, men inte sett mer av lägenheten och Uppsala än via mobilbilder på vår post och det vi kan se i sociala medier.

Så plötsligt var det dags att möta stan igen. Jag fick en känsla av att vara Mowgli som i stället för djungel bott i skogen vid sjön och vid havet på öar. Jag skulle in till människobyn igen.

Första stadskänslan jag mötte var ett överhettat Stockholm Södra. Försenade tåg, nya anslutningar och folkträngsel. Då var det skönare att en timma senare anlända till sin egen stad.

Uppsala! Så oerhört vackert! Jag såg hus som jag inte sett förut (som det byggs!), innergården med dess omkullvälta cyklar tog jag in på ett helt annat sätt än innan sommaren och stadskärnan kändes väldigt kontinental i sin värme. Jag hade svårt att gå hem från restaurangen på kvällen för det kändes som att jag ville ta in hela stan.

Även lägenheten kändes brand new efter en paus på nio veckor.

Jag tänker att det är precis så här jag vill leva. Byta miljö emellanåt för att verkligen uppskatta varje detalj där jag är.

Det snackas mycket om att det är så den nya ”millenniegenerationen” vill leva i framtiden – mobilt, digitalt och lättrörligt. Jag tror att det är något hela samhället måste jobba emot – att göra det lättare för folk att flytta på sig. Och att komma hem såklart.