En av de första möbler jag köpte var en sliten 50-talsfåtölj med brunt tyg på en second hand-affär i Stockholm. Jag fick rådet att lämna in den hos en tapetserare och fattade ingenting. Eh, tapeter på fåtöljen?

Tapetserare är en titel som gjord för missförstånd och jag antar att jag inte är ensam om att ha trott att en sådan sätter upp just tapeter?

Men snart lärde jag mig att det är som att kalla en konstnär som målar tavlor för en målare: "Jaha, du målar tavlor? Jag gillar gröna!" som en närstående släkting till mig skulle kunna skämta till det.

Målare målar sällan tavlor, men gör till exempel väggar fina både med färg och tapeter. Och tapetserare är i sin tur experter på att klä om möbler och utföra stoppningsarbeten. Denna person kan också vara segelmakare, gardinmakare och bil- och sadelmakare. Då har vi rett ut det.

50-talsfåtöljen blev i alla fall snyggt omklädd i ett olivgrönt tyg och 30 år efter köpet står den fortfarande i mitt hem och är fin. Den är ju också lite trendig eftersom grönt lär vara på modet som inredningsfärg denna höst. Och om man ska tro färgpsykologin är det inte så konstigt. Grönt är den färg som i första hand skapar lugn och harmoni.

I veckans nummer av Bostadsguiden hälsar vi på hemma hos familjen Envall i Berthåga som visar de upp sitt nytapetserade och mysiga sovrum. Och nej, du behöver inte undra över färgvalet.