Det är dags nu – ­känner ni det också? Svalare utomhus innebär mer tid inomhus och hösten är vår stora fixarårstid i hemmen.

Det behöver inte betyda att en hel vägg ska upp eller ner eller att badrummet ska få sin efterlängtade makeover. Det kan vara mindre projekt som att kuddfodralen ska bytas ut till höstmurriga färger eller att kvällsteet ska få drickas ur nytt snyggporslin.

Hemma hos oss tog vi hjälp av ett proffs för några år sedan. Jag hade gått loss på lite för många inredningstidningar, ryckt ut inspiration till barnrum ur det ena magasinet, vardagsrumsinspo ur det andra, och så balkongen! Vi fick inte glömma balkongen! Det slutade i ett virrvarr av klipp, plastmappar och en förvirrad bostadsägare. Jag.

LÄS MER: Ny lägenhet efter nio veckor

Vi kom heller aldrig till skott. Jag hörde mig själv sitta vid ytterligare en middag och säga att vi skulle ta tag i hall, vardagsrum, sovrum, balkong, barnrum – ja, hela lägenheten alltså.

Vi behövde en inredningsstylist.

Efter ett hembesök av vår stylist där jag minns att vi sa saker som att ”det ska vara minimalistiskt, typ som att bo på hotell” och att det inte längre höll med stearinljus som ljuskällor en vinter till, så kom vår inredningsstrategi på mejl. En planering rum för rum hur vi skulle få till den där inredningen som jag bara hade haft i mitt huvud – och i några plastfickor.

Även om jag jobbat med stylister många gånger och vet vad de är ­kapabla till (stordåd!) så var jag ändå i lite chock. Vår stylist hade ringat in våra önskemål så på pricken att vartenda inköp sedan dess – enligt hennes plan ­– har känts WOW!

Opersonligt kan en del tycka – att någon annan inreder ens hem.

Prisvärt kan jag tycka – som har sluppit en överfylld förrådshylla med felköp på felköp.