HÅLL KOLL PÅ GRANENS VATTEN1. Har granen fått rätta snittet innan den sattes i julgransfoten blir den rejält törstig och det är lätt hänt att man glömmer vattna den. Det här paketet under granen håller koll på vattenflödet. Paketet rymmer fem liter vatten och via slangen till granen håller den koll på vattennivån i julgransfoten. Smartasaker.se, 340 kronor.SMART KLÄDHÄNGARE2. Hängare med lampa och usb-uttag. Hallen upplevs av många som en trist del av bostaden. I en liten hall kan den här kombinerade lampan och hängaren passa bra. Ett usb-uttag finns också, perfekt för den som behöver ladda mobilen. Smartasaker.se, 1 449 kronor.

LYSANDE GRENUTTAG

3. Sladdeländet upplever vi alla i våra hem. Alla förlängningssladdar och grenuttag kan inte gömmas, så här finns ett som duger att låta ligga framme! Gaming-grenuttaget har inbyggd belysning med fyra färger att välja mellan. Och usb-uttag, förstås. 149 kronor på Clas Ohlsson.

Artikelbild

| Behövs lampa, hängare och ett usb-uttag? Här finns allt i ett.

FIFFIG MUSFÄLLA4. Höst och vinter är årstider när mössen tar sig in i hus och stugor. Varför inte lägga de traditionella musfällorna åt sidan och testa något nytt? Den här drivs med batterier som utlöser en elektrisk stöt för att ha ihjäl musen. Den kan kopplas upp mot det lokala wifi-nätet och skickar en push-notis till mobilen vid fångst. Den smarta råttfällan heter Victor och finns i flera utföranden hos Kjell & Company. Modellen på bilden kostar 1 199 kronor. Bete ingår inte.KVITTRANDE VÄCKARKLOCKA5. Unna dig att vakna skönt. Den här väckarklockan väcker dig till gryningsljus och fågelkvitter! Coolstuff.se, 349 kronor.