Nättjänsten HittaMäklare tog nyligen fram en lista på de 100 mest rekommenderade mäklarna i Sverige i år. En lista som grundar sig på rekommendationer från verifierade säljare. Etta på listan var då Martin Boholm på Notars Uppsalakontor, som senaste veckan dock passerats i toppen och nu ligger tvåa. Som nummer två i statistiken för Uppsala län ligger Anton Winqvist på Mäklarringen.

Hur känns det att ligga i Sverigetopp?

– Hur bra som helst. Det är ju det här man strävat efter under en lång period. Kundernas nöjdhet är det viktigaste. Det här är ett kvitto på att man gör ett bra jobb. Jag blir superglad, och lite rörd, säger Martin Boholm.

Han tror att hans engagemang i kunderna och vilja att göra alla nöjda och glada är nyckeln.

– Sen är det självklart många timmars arbete bakom, det kan man inte sticka under stol med. Det är hårt jobb som krävs, man måste vara tillgänglig hela tiden. Jag arbetar nog omkring 65 timmar i veckan som snitt.

Arbetstakten är hög. I år har han sålt 72 bostäder hittills. Bara nu på söndag har han visningar på sex olika objekt.

– Jag har en jätteduktig assistent som hjälper mig och det gör att jag kan träffa alla kunder och hjälpa så många att sälja. Det gäller att bygga upp en struktur så att man prioriterar på ett bra sätt.

Flera nya mäklarbyråer har öppnat i Uppsala i år. Men Martin Boholm gillar läget.

– Jag tycker att det är roligt med konkurrens. Då måste alla mäklare jobba för att bli bättre, så det är bara positivt. Men som sagt, det kräver hårt slit för att få komma ut och värdera och bli anlitad.