Det är mycket nu, om att hitta kärleken. Ensamma mammor som söker män och kontaktannonser på tv. Att leta kärlek på nätet är inte längre något konstigt, snarare normalt. Hösten är här, den vältrimmade semesterflörten man letade i juli, har nu bytts ut till drömmen om något stadigt. Någon att laga en mustig Biff Bourguignon med, medan frosten biter sig fast.

Kanske borde jag själv prova att söka kärlek via annons eller någon nätdejtingsida. Jag tycker bara det känns så oromantiskt med den cv-liknande presentationen. Social, med humor och alltid nära till skratt … Vad händer då när jag stämt träff och står utanför Café Linné med hjärtklappning för jag redan lovat att jag är social och rolig? I samma sekund som jag säger "Budapeststubbe" kanske jag kommer på att jag skrev "hälsosam" i presentationen också, blir tvungen att hosta till och i stället beställa en stor kopp silverte, och en italiensk miniskorpa.

Det blir ju inte en sån där historia man stolt berättar för barnbarnen direkt. "Jo vi träffades för att mormor skrev på internet att hon var social och ambitiös och hade laddat in en bild från 2002". Ingenting som att morfar gick tre mil extra varje fredag för att få en skymt av pigan knäandes bland rovorna på näset, allt för att hon var det vackraste han någonsin sett.

Det känns som om allt ska gå så lätt i dag. Att hitta en partner, någon som stämmer in på mallen för att slippa göra avkall på sitt eget liv. Typ: "Har du inte små öron, jazzintresse och gymkort, är du inget för mig." Kanske är det för att jag är sensualist, men i min värld kan papperet aldrig övervinna känslan.

Har ni sett tv-reklamen för nätdejtingsajten e-Darling? Den som riktar sig till sofistikerade och högutbildade singlar. "För singlar med höga anspråk" säger de. Jag mår illa. När blev jakten på kärleken som ett möte med din personliga bankman?

Nej jag har allt för många illusioner om kärleken och fyrverkerierna för att skriva in mig på mötesplatsen.se. Kanske är jag lite gammalmodig, men jag vill faktiskt att kärleken bara ska hända mig, jag vill inte behöva ansöka om den.