Otroheten finns ändå överallt omkring mig. Min väninna spenderade natten på Hotell Svava tillsammans med en upptagen kollega efter en firmafest. Mannen drog tidigt på morgonen och min vän tyckte att det var slöseri att njuta av den mjuka sängen och hotellfrukost ensam. Då bjöd hon in en annan upptagen man att komma över. Alltså otrogen mot sin otrogna älskare med en otrogen karl.

En annan vän har ett hemligt förhållande på Facebook, det har pågått i över ett år nu. Den tredje spelar alfapet mot sin gifta chef på mobiltelefonen, och de stavar till helt andra ord än mor och ror om man säger så ?

Våra vanföreställningar hindrar oss från att ifrågasätta hur vi verkligen vill leva. På så många områden i vårt samhälle utvecklas vi hela tiden. Men synen på kärleken och reglerna som hör till, styrs fortfarande av en man med huckle och stentavlor på ett berg. Vi exponeras på ett helt annat sätt i?dag, våra livspussel ser annorlunda ut. Ny tid nya regler tack! Att älska och vara någon trogen till döden skiljer oss åt, är det verkligen möjligt nu? Frågar jag.
- Det gäller att kämpa, svarar nästan alla.

Ja en fight i all ära, men vem vill använda hela livet till att kämpa? Och om du drömt om att den där snygge silverräven ska smeka din svank? Ja då har nog din partner också drömt något liknande. Och är det egentligen så farligt då?

Vad är värst? Att gå med bultande åtrå för en kvinna på kontoret i flera år, eller ta en kyss i kopieringsrummet direkt. Kanske upptäcker du att det inte var så flammande som i fantasin, och du fortsätter älska din fru redan samma eftermiddag?

Kanske är det jag som ännu inte hittat den rätte. Eller kanske är människan inte gjord för ett monogamt liv? Det viktigaste är, att vi gör ett aktivt val om hur vi vill leva. För det pågår en hel del hyckleri i den här stan.