Det är nu fjärde året som företagargalan arrangeras som en idrottsgala eller musikgala med glitter, glamour och priser. Drygt 310 personer kom för att mingla, äta god mat, umgås och inte minst få reda på vilka företagare som får årets priser. Sångerskan Lisa Nilsson underhöll och konferencier var Sofia Wistam.

– Det här är både en festkväll och en mötesplats för näringslivet. Med de olika priserna vill vi främja och hylla näringslivet och samhällsinsatser som gjorts i Uppsala under året, säger Fredrik Annell-Berger, ordförande för organisationen Företagarnas Uppsalaförening som arrangerar galan.

Tillställningen hölls i ett 1000 kvadratmeter stort galatält som ställts upp i Botaniska trädgården.

Artikelbild

| Företagargalan i Botaniska trädgårn Uppsala Vinnare, Högbergs Buss

Efter förrätten var det dags för presentationen av kvällens första finalister. Vinnare av kategorin Årets samhällsinsats blev familjen Högberg och Högbergs buss. Applåderna dånade.

– Vi är mycket överraskade och glada. Det är så många andra som kunde få priset. Vi har 40–50 anställda. Till stor del är det deras förtjänst att vi får priset, säger Mats Högberg.

Örjan Hultåker, ordförande för Företagarna i Stockholms stad, läste motiveringen och kommunalrådet Fredrik Ahlstedt delade ut priset.

– Högbergs tar stadens invånare ut i världen samtidigt som de har ett stort engagemang på hemmaarenan Uppsala med att köra idrottande barn och ungdomar, sa Örjan Hultåker bland annat.

Artikelbild

| Företagargalan,dom nominerade

I kategorin Årets unga företagare fanns fem finalister, men bara en kunde vinna och det blev Emma Reimert som har inte mindre än tre egna företag, bland dem Hotell Fyrislund.

"Med oförtröttligt driv, extremt stort engagemang och nytänkande så har denna entreprenör med framgång varit verksam i kosmetik-, hotell- och gymbranschen", stod det bland annat i motiveringen.

Artikelbild

| Från vänster: Prisutdelare Fredrik Ahlstedt, konferencier Sofia Wistam, pristagarna Mats, Inger, Henrik och Jennie högberg.

Emma Reimerts förståelse för medarbetarnas välmående som en avgörande ingrediens i ett framgångsrikt företagande var också något som framhölls.

En stund efter huvudrätten var det dags för en ny priskategori som kallas för hederspriset och som delas ut av galans tre huvudpartners.Valet föll på Knut Knutsson som fick priset för att han har betytt extra mycket för staden.

Artikelbild

| Från vänster: Prisutdelare Fredrik Ahlstedt, konferencier Sofia Wistam, pristagarna Mats, Inger, Henrik och Jennie högberg.

Årets komet togs emot av två glada killar från företaget Daniel Wellington som säljer klockor designade av företagets grundare Filip Tysander.

– Vårt företag har vuxit kontinuerligt sedan starten, trots en hård konkurrens. Det krävs kreativ marknadsföring och så har vi tänkt mycket på kvalitetssäkringen av produkten, säger Aron Eliasson, vd.

Artikelbild

Sist men absolut inte minst var det dags för utdelning av priset Årets företagare.

Vinnarna Kaija och Rolf Carlson från Ica Kvantum i Gränby var mycket glada för nomineringen redan i början av kvällen och var nog minst lika glada framåt halvtolvtiden på kvällen då priset delades ut. Motiveringen handlade bland annat om att de är en stor förebild för många andra, att de förnyar inom en konservativ bransch och att de för en imponerande personalpolitik och har ett gott värdegrundsarbete.