Butik väljer att stänga – efter tio år

Spel- och hobbyaffären Fantasia väljer att lägga ned verksamheten efter tio år. ”Man måste ta verkligheten för vad den är”, säger ägaren Gustaf af Geijerstam

Gustaf af Geijerstam har drivit spelbutiken Fantasia i tio år.

Gustaf af Geijerstam har drivit spelbutiken Fantasia i tio år.

Foto: Staffan Claesson/UNT-arkiv

Ekonomi2019-11-02 19:02

Sedan Fantasia öppnade i augusti 2009 har butiken erbjudit bland annat brädspel, sällskapsspel och hobbymateriel på Östra Ågatan i centrala Uppsala. 

Snart är det slut med det. För tillfället pågår en utförsäljning av varorna – och när de är slut stänger butiken för gott.

– Det senaste decenniet har det funkat för oss att vara en sådan här butik utan att finnas på nätet, men på sistone har allt förändrats. Valet har varit att antingen dra igång något nytt eller att lägga ned. Vi valde det senare och har gjort det kontrollerat och i tid, säger Gustaf af Geijerstam.

Hur känns det att behöva göra det?

– Det här har varit ett kärleksbarn, men det känns rätt att stänga. Man måste ta verkligheten för vad den är och acceptera saker och ting.

Den ökade konkurrensen från e-handeln samt kedjor som har sålt brädspel och liknande varor till lägre priser har varit för tufft för Fantasia.

– Vi har kunnat leva på att vi har haft en väldigt bra service som har varit uppskattad. Det har gjort att kunder kommit till oss ändå, fast vi har haft högre priser än e-handeln. Ett annat bekymmer, enligt mig, har varit att det varit svårt för kunder att ta sig in till oss om de inte bor i närheten eftersom vi inte har någon möjlighet till parkering.

Ensam renodlad butik i Uppsala med ett liknande sortiment är nu Prisfyndet på Kungsgatan. Även Webbhallen på Svartbäcksgatan säljer brädspel.

Karta: Fantasia
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!