Butikskedja expanderar i köpkvarter

Rituals, som säljer hudvård, smink, kläder och heminredning, expanderar i Uppsala. Nyligen öppnade butikskedjan sin tredje och hittills största butik i Forumkvarteret.

Rituals, som säljer hudvård, smink, kläder och heminredning, expanderar i Uppsala med en ny butik i Forumkvarteret. På bilden Nordenchefen Eduard van Santen.

Rituals, som säljer hudvård, smink, kläder och heminredning, expanderar i Uppsala med en ny butik i Forumkvarteret. På bilden Nordenchefen Eduard van Santen.

Foto: Rituals

Ekonomi2019-11-07 15:59

Sedan tidigare har Rituals butiker i S:t Pergallerian och i Gränbystaden. I lokalen i Forumkvarteret låg tidigare klädbutiken Joy som valt att stänga efter sparkrav från ägaren MQ som tidningen tidigare berättat om.

– Vi har gjort bedömningen att det finns köpkraft som räcker för tre butiker i Uppsala. Vi har länge varit intresserade av att öppna i Forumkvarteret, och nu dök det upp ett läge som vi inte kunde säga nej till, säger Rituals Nordenchef Eduard van Santen.

I detaljhandeln talas det ofta om ”butiksdöden”. Men Rituals går mot den trenden. 

– Man har det i sina egna händer. Vi satsar enormt mycket på kundupplevelsen och på att personalen ska vara utbildad, fortsätter Eduard van Santen som berättar att företagets butik i Gränbystaden är en av de tio i Sverige som har gått bäst ekonomiskt.

Det nederländska företaget har funnits i Sverige sedan början av 2011-talet. Från 2013 har Rituals växt kraftigt och gått från 3 till 70 butiker i dag. 

– Vi kommer inte att öppna ytterligare 70 butiker i Sverige, men vi tror att det kan bli 80–85 butiker totalt till slut, säger Nordenchefen.

I Forumkvarteret finns sedan tidigare butikerna Kicks, Bodyshop och Make up store som också säljer hudvårdsprodukter och smink. 

– Det finns absolut många konkurrenter till oss, dock inget varumärke som vi specifikt konkurrerar med. 

Sedan 2013 har Rituals ökat sin omsättning från 20 miljoner kronor till 1 miljard kronor 2019 i hela Norden.

Karta: Forumgallerian
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!