Då öppnar den nya köttrestaurangen

Det har dröjt med öppningen för den nya restaurangen Tjuren på Övre Slottsgatan. Det finns orsaker till det hela.

Det har dröjt med öppningen för den nya restaurangen Tjuren på Övre Slottsgatan. Snart är det dags för ägarna Blash Faraji och  Shamal Ghalandari.

Det har dröjt med öppningen för den nya restaurangen Tjuren på Övre Slottsgatan. Snart är det dags för ägarna Blash Faraji och Shamal Ghalandari.

Foto: Gustaf Andersson

Ekonomi2019-11-24 19:01

När tidningen besökte lokalen i januari, där tidigare restaurangen Koh Phangan låg, berättade ena delägaren Blash Faraji att tanken var att Tjuren skulle öppna i mars.

Sedan dess har det gått mer än ett halvår – och först nu är det dags.

– Vi kommer att öppna om några veckor, det sker garanterat innan året är slut, säger den andra delägaren Shamal Ghalandari.

Orsakerna till förseningen är flera.

– Vi har velat få det perfekt med inredningen, och det har fått ta sin tid. Sedan har det tagit tid att knyta till oss rätt leverantörer som lever upp till våra krav på råvaror. Vi vill att allt ska vara så lokalt som möjligt, fortsätter Shamal Ghalandari.

Tanken är fortfarande att Tjuren ska vara en kvarterskrog som är specialiserad på kött och viner. Trots att trenden i branschen går mot att servera mer vegetariska och veganska rätter.

– I många fall tycker jag att det kan kännas oetiskt att slakta ett djur bara för att få ut en filé. Det gillar inte vi. Vår vision är att köpa in ett helt djur från en lokal gård och använda alla delar av det. På somrarna kommer vi ta grönsaker från våra tre kolonilotter, säger Shamal Ghalandari.

I närområdet finns bland annat Villa Anna, Williams Pub och Il Forno Italiano.

– Konkurrens gör att vi är på tårna. Jag har varit i branschen i 15 år och känner de flesta krögare, och jag äter aldrig på samma ställe och utbyter erfarenheter med andra ägare. Vi kommer bra överens.

Tjuren kommer att ha runt 60 matplatser när restaurangen öppnar.

Blash Faraji och  Shamal Ghalandari är ägarna bakom restaurangen Tjuren.
Blash Faraji och Shamal Ghalandari är ägarna bakom restaurangen Tjuren.
Karta: Övre Slottsgatan 12
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!