De öppnar matbutik i Svavagallerian

Uppsalaföretaget Happy Food väljer att expandera sin verksamhet. Framöver öppnar de sin första butik och restaurang i Svavagallerian.

Uppsalaföretaget Happy Food väljer att expandera. Framöver öppnar matleverantören och vd Lena Hägg sin första butik och restaurang i Svavagallerian.

Uppsalaföretaget Happy Food väljer att expandera. Framöver öppnar matleverantören och vd Lena Hägg sin första butik och restaurang i Svavagallerian.

Foto: Gustaf Andersson/Sven-Olof Ahlgren/UNT-arkiv

Ekonomi2019-10-10 08:59

Tidningen har tidigare skrivit om Happy Food. Företaget har gjort sig kända för att tillaga ekologisk mat till ett 40-tal förskolor och skolor i närområdet samt erbjuda så kallade familjelådor till privatkunder, som man kan beställa och hämta eller få hemkörd från köket i Boländerna.

Nu väljer Uppsalaföretaget att satsa än mer på den privata marknaden och öppnar sin första butik och restaurang i Svavagallerian.

– Vi vill underlätta vardagen för familjer när bekvämlighetstänket blir allt större. Tidigare har man behövt boka upp sig på en kasse hos oss före ett visst datum, men nu kan man handla det man behöver för dagen i vår butik, där vi även kommer att servera varma lunchrätter och erbjuda lunchlådor att ta med, säger Happy Foods vd Lena Hägg. 

Vilka typer av rätter kommer ni att erbjuda?

– Vi vill främst erbjuda klimatsmart vegetarisk mat, men efterfrågan på kött är fortfarande ganska stor, så vi har även klassisk svensk husmanskost som kalops och kåldolmar och liknande rätter. 

I Svavagallerian finns sedan tidigare livsmedelsbutiken Hemköp som också erbjuder färdigrätter av olika slag. I köpcentrumet finns även ett flertal restauranger.

– Många är måna om att köpa närproducerat, klimatsmart och ekologiskt, så jag tycker att vi kompletterar de aktörer som redan finns i Svavagallerian, säger Lena Hägg.

Happy Foods har funnits i över tio år och omsatte förra året 21,2 miljoner kronor.

Karta: Svavagallerian
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!