Klubben har tagit fram en tygkasse som är miljövänlig samtidigt som den är framställd på ett schysst sätt för arbetarna som tillverkat kassen. Överskottet från försäljningen går dessutom till att motverka fattigdom och ohälsa i ett Rotaryprojekt i Kenya.

– Det blir en tvåfaldig vinst. Dels minskar vi användningen av plastkassar, dels stöder vi en hållbar utveckling i Mutomo, säger klubbens president Lena Hallergård som tagit initiativet till projektet.

Deras motto för insatserna i Mutomodistriktet i Kenya är hjälp till självhjälp genom sjuk-och hälsovård, utbildning och vattenförsörjning.

Försäljningen är ett sätt att även väva in miljöengagemang i Rotarys verksamhet. För varje såld kasse får Mutomo-projektet 50 kronor.

– En kasse är perfekt inte bara som julklapp, utan också att ta med sig när man är bortbjuden. Och varför inte som julgåva till anställda? säger Lena Hallergård som hoppas att uppmärksamheten kring årets julklapp – det återvunna plagget – ska ge försäljningen av miljökassar en skjuts.