Base10 ligger på Klostergatan i dag och är ett så kallat coworking-center eller en hubb, där startup-bolag inom framför allt techbranschen samlas.

Nu har grundarna, Kristofer Klerfalk och Jason Dainter, tecknat ett fyrårigt kontrakt med Skanska om att hyra 1 200 kvadratmeter fördelat på tre våningar i Juvelen.

Genom flytten tar Uppsala ytterligare ett kliv mot visionen att bli Europas tech-huvudstad i konkurrens med städer som Stockholm och Berlin.

Artikelbild

| Åsa Edin, Projektingenjör på Skanska, Katia Thoger, inredningsarkitekt åt Base10 och Jason Dainter i de nya lokalerna för att prata om hur de ska inredas.

– Det här stärker vårt arbete att skapa ett globalt ekosystem för stadens lokala entreprenörer, säger Jason Dainter, vd på Base10.

Han tror att både läget och byggnaden kommer att locka ännu fler entreprenörer till deras lokaler. Idag har Base10 över 500 medlemmar och en stor kontorsyta där nya entreprenörer kan ha råd att ha ett eget kontor och testa sina affärsidéer.

– Med en sådan fantastisk byggnad som Juvelen i ett så centralt läge och med bara 17 minuters tågresa till Arlanda, kommer vi att få en ännu bättre position både nationellt och internationellt, säger Jason Dainter.

Enligt honom råder ingen brist på tekniktalanger i Uppsala.

– Men en utmaning är att få dem att stanna samt att få fler lovande start-ups, framförallt inom techbranschen, att startas och utvecklas här, säger Jason Dainter.

Uppsala kommuns stadsdirektör Joachim Danielsson välkomnar Base10:s satsning, inte minst för att det kan skapa nya arbetstillfällen.

– Tech-sektorn är en av Uppsalas viktigaste profilnäringar som växer och har stor potential att växa ännu mer, säger Joachim Danielsson.

I höstas beslutade Uppsala kommun och regionen att upphandla tjänster för tio miljoner kronor av Base10. I gengäld ska hubben tillhandahålla möjligheter, lokaler och evenemang som bygger upp en gynnsam miljö för nya företag, idéer och talanger.

Joachim Danielsson är glad över att de, efter upphandling, har kunnat knyta Base10 som en av flera aktörer till stöd för den fortsatta utvecklingen på området.

– Lokaliseringen i Juvelen stärker också stadsdelens profil när det gäller innovation och utveckling, säger Joachim Danielsson.

Jason Dainter tycker att de har tur som verkar i en kommun som uppmärksammar vikten av techsektorn som tillväxtmotor.

– Det är också bra att de delar den vision som vi och många i staden har om att Uppsala kan bli en internationell start-up-stad. Uppsala har ju de senaste åren visat sig vara mycket kapabel att leverera många nya företag, säger Jason Dainter.

LÄS MER HÄR: Juvelen tänds 1 november

LÄS MER HÄR: Flera nya företag vill in i huset

LÄS MER HÄR: Nya utmaningar för hubbgrundare

LÄS MER HÄR: Miljonsatsning på nybildade techbolag