Varje år sedan 2015 utser Blocket årets begagnade julklapp som bygger på statistik över vad som är populärt på återförsäljningssajten.

– Att ett växthus ses som en möbel och till och med en prydnad vittnar om att odlingen klivit in hos lägenhetsägare och inredningsintresserade. Ett begagnat miniväxthus, en växtlampa och fröer är därför den perfekta julklappen för många svenskar. Dessutom är det hållbart både för plånboken och miljön, säger Linnéa Aguero, presschef på Blocket.

Under 2018 har Blockets privatannonser för varor inom odling ökat med 26 procent. Samtidigt ökar intresset och enligt en undersökning av Blocket och Kantar Sifo tror hela 65 procent, av 1015 tillfrågade personer, att det kommer fortsätta öka under de kommande åren.

Artikelbild

| I en undersökning anger 65 procent av 1015 personer att de tror att hemmaodling kommer bli än mer populär de kommande åren..

– Det handlar inte om att bli självförsörjande utan att folk mår bra av att ha växter och grönt hemma. Odlingen har därför blivit alltmer integrerad i inredningen och fått en mer stilistisk design, säger Niklas Hjelm, ordförande i föreningen Hemmaodlat.