19–20 juli hölls nordiska mästerskapen i food truck för femte året i rad. I Mariefred tävlade ett 40–tal matvagnar i olika kategorier som exempelvis "bästa kötträtt", "bästa vego" och "bästa hamburgare". Julio Cesar Keymolen som har flera matvagnar i Uppsala, tog hem priset "Nordisk mästare i food truck 2019 för bästa burgare" bland ett 30-tal tävlande.

– Jag är jätteglad över att ha vunnit! Många kommer fram till mig och säger att mina hamburgare är de godaste de ätit, men det är roligt att få det på papper, säger han.

LÄS MER: Så är intresset för food trucks

Artikelbild

| Julio Cesar Keymolen brinner för matlagning. Till hösten startar han en fjärde food truck med hamburgare på gågatan i Uppsala.

Hur ska en hamburgare i toppklass smaka?

– Köttet ska vara av god kvalitet med en bra blandning mellan kött och fett och jag använder bara färska råvaror. Jag lägger också på chimchu-sås på köttet före serveringen, så det blir extra saftigt. Sen får man inte glömma kärlek som är den bästa kryddan.

Vad är det som gjort att food trucks blivit så populärt?

– Många vågar prova fler och nya smaker och tycker om att kunna ta med sig maten och sätta sig i en park, säger Julio Cesar Keymolen, som startade sitt företag Taqueria el sombrero 2010.

I dag har han tre matvagnar: Sombrero köket, Palestinafalafel och Chimisambal samt cateringverksamhet.

Hur ser planerna ut för din verksamhet framöver?

– Jag brinner verkligen för matlagning, så till hösten startar jag en fjärde food truck. Jag har fått plats på gågatan i Uppsala och börjar sälja hamburgare i slutet av september.

LÄS MER: Food trucks irriterar kyrkan

LÄS MER: Fler platser för food trucks i Uppsala

LÄS MER: Här ska alla food trucks stå