Han öppnar bokhandel vid Resecentrum

Resecentrum har fått en ny bokhandel. Det handlar om Böcker & Bläck som öppnar i Stationshuset för Lennakatten.

Resecentrum har fått en ny bokhandel. Det handlar om Böcker & Bläck som öppnar i Stationshuset för Lennakatten. Bokhandeln drivs av Mårten Ericsson.

Resecentrum har fått en ny bokhandel. Det handlar om Böcker & Bläck som öppnar i Stationshuset för Lennakatten. Bokhandeln drivs av Mårten Ericsson.

Foto: Mats Börjesson/Privat

Ekonomi2019-11-22 21:02

Bakom satsningen står Mårten Ericsson, som tidigare drev Drottninggatans bokhandel tillsammans med Magdalena Långhammar. En bokhandel som de sålde för lite mer än två år sedan.

– Jag tror att det finns mycket att göra i bokhandelsbranschen, säger Mårten Ericsson som i första hand kommer att satsa på kvalitetslitteratur och skrivmaterial.

Bokhandeln är ett samarbetsprojekt med Museiföreningen Stockholm-Roslagens järnvägar som driver Lennakatten.

– På det här sättet kan jag dels driva en bokhandel i ett utmärkt centralt läge, dels se till att det kommer intäkter till föreningen genom hyran jag betalar. Jag kommer att stänga sista maj och öppna under Kulturnatten. Under sommaren nyttjas lokalen av föreningen, fortsätter Mårten Ericsson.

De senaste åren har Pocket Shop och Studentbokhandeln slagit igen i Uppsala. Branschen har det tufft.

– All handel plågas just nu av att man sitter i en rävsax där mycket av handeln flyttar över till nätet, men kostnadsläget är fortfarande detsamma för att hyra lokaler och bedriva sin verksamhet på stan. Det är problemet, säger Mårten Ericsson.

Vad kan du konkurrera med?

– Det måste finnas en förväntan att både kunna finna det man söker och överraskas av det man ännu inte känner till när man besöker oss. Vi ska också bidra med god kunskap och service.

Böcker & Bläck kommer att smygöppna under den kommande veckan. Officiell öppning sker vid första advent.

Tidningen har tidigare skrivit om att de som tog över Drottninggatans bokhandel flyttat till Studentbokhandelns gamla lokaler på Sysslomansgatan, där de har öppnat Uppsala Bokhandel.

Karta: Museijärnvägen Lennakatten
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!