Precis som förra året har White Guide utsett Villa Anna till den bästa krogen i Uppsala. Liksom 2017 var det i år stenhårt i toppen, enbart en poäng skiljde, med Villa Anna högst upp och Dryck och mat tätt bakom. Resultatet är en repris på förra året.

VAD TYCKER DU? Rösta fram Läsarnas favoritkrog i Guldkajan

800 restauranger har testats av teamet bakom White Guide och 600 klarade av kriterierna. Tio av de utvalda restaurangerna kommer från Uppsala, och tretton från andra delar av Uppland. Topp tre i Uppsala är Villa Anna på 75 poäng, Dryck och mat på 74 poäng, och Miss Voon på 71 poäng. Miss Voon som även är Uppsalas enda nykomling på listan. Som mest kan en restaurang få 100 poäng.

Förutom Miss Voon är också Melker Anderssons krog Bojabäs i Öregrund ny i guiden. Även Restaurang Varvet i Furusund, och Batteriet Orangeri & Kök i Vaxholm är nykomlingar, medan Restaurang 1909 i Sigtuna och Furusund Värdshus gör comeback i White Guide.

Tittar man på Sverige som helhet anser White Guide att den bästa restaurangen i landet är Frantzén i Stockholm, följt av Fäviken Magasinet i Jämtland och Esperanto i Stockholm.